Vrei să slăbești, dar te înfometezi? Nimic mai greșit. Din contră, slăbești fix dacă mănânci! Evident, nu orice, nu oricât și nu oricând.
Unele alimente solicită corpul să producă mai multă energie decât îi oferă acestuia, pentru a putea să le digere. Astfel, aceste alimente consumatoare de calorii te ajută să slăbești. Prin urmare, dacă îți dorești să reduci grăsimea corporală, trebuie să adopți o dietă variată, bogată în alimente care ard grăsimi. Nu uita: nu exagera niciodată cu cantitățile și, în funcție de starea ta generală de sănătate, solicită sfatul medicului sau pe cel al nutriționistului.
Iată 10 alimente prietene cu silueta ta
1. Chili
Sunt deja cunoscute proprietățile de ardere a grăsimilor ale chili-ului. Este bogat în antioxidanți și vitamina C. Capsaicina, o substanță conținută de ardeiul iute, ajută la topirea grăsimii depusă pe țesuturi. Cu toate acestea, nu orice persoană poate accepta gustul foarte picant. De aceea, nu exagera!
2. Țelină
Țelina reduce grăsimea corporală și ne oferă un aport mare de apă și fibre care garantează o digestie rapidă.
Este unul dintre cele mai bune alimente care ard grăsimile, deoarece necesită mai multe calorii decât oferă pentru a fi digerată. Păstrează întotdeauna la îndemână câteva tulpini de țelină. Poți consuma țelina sub formă de smoothie, împreună cu fructe bogate în vitamina C, adăugată într-o salată sau într-o tocăniță. Astfel, te vei putea bucura mai bine de proprietățile sale purificatoare și laxative.
3. Ouă
Ouăle sunt un aliment valoros din multe puncte de vedere. Sunt bogate în proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și multe vitamine și minerale esențiale. De asemenea, grație proprietăților lor, ouăle te ajută în lupta cu grăsimile. Pare o contradicție dacă ne raportăm la gălbenuș. Un ou mare conține doar aproximativ 78 de calorii, dar este foarte bogat în nutrienți.
Poți alege să consumi ouă în locul unui mic dejun excesiv de caloric. Le poți pregăti în diverse moduri: fierte, prăjite (fără ulei, deoarece în acest mod adaugi calorii porției), sub formă de omletă, ouă țărănești. Indicat ar fi să ai alături și câteva legume. Consumă cel mult două ouă pe zi și ține cont de regimul tău personal raportat la un posibil diagnostic. Dacă preferi să eviți grăsimile oferite de gălbenuș, poți consuma doar albușul. Aceasta dacă ai unele probleme de sănătate care îți interzic să mănânci gălbenușul oului. Altfel, nu-l ocoli!
4. Ceai verde
Poate știi deja că ceaiul verde este cel mai recomandat aliment pentru a arde grăsimile. Ideal ar fi să bei 3-4 căni de ceai verde pe zi. Proprietățile sale antioxidante ajută la detoxifierea organismului și la accelerarea metabolismului. Dacă nu-ți place gustul, îl poți adăuga într-un smoothie.
5. Iaurt
Un aliment cu vechime, se spune că iaurtul îi ajuta pe grecii antici să aibă o sănătate intestinală bună și să se mențină în formă. Dar, mare grijă, nu toate iaurturile sunt bune! Când vorbim despre pierderea în greutate, trebuie să ne raportăm la iaurtul natural, nu prea gras, fără zaharuri și conservanți. Și dacă nu-ți place simplu, poți adăuga o linguriță de miere sau câteva bucăți de fructe.
6. Pește
Un alt aliment excelent care te va ajuta să arzi grăsimile este peștele. Musai proaspăt. Cele mai bune variante sunt: ton, somon, păstrăv, hamsie, sardină. Aceste soiuri accelerează metabolismul și sunt bogate în acizi grași Omega-3. Prin urmare, împiedică depunerea de grăsime în vene și artere.
7. Lapte de soia
Dacă încă nu l-ai testat sau ai păreri greșite despre acest lapte, află că laptele de soia nu doar că-ți asigură senzația de sațietate, dar oferă organismului calciu și vitamine. Poate fi ușor de combinat cu alte alimente: ca bază în smoothie-uri sau combinat cu cereale integrale, cum ar fi ovăzul.
8. Cereale integrale
Da, consumă cereale integrale, nu rafinate sub formă de paste, pâine sau orez alb! Pentru a pierde în greutate, este bine să acorzi prioritate cerealelor cum ar fi: orezul brun sau sălbatic, făina integrală de grâu, porumb, ovăz. Consumând cereale integrale, solicităm organismul să consume energie dublă pentru a putea să le digere, ceea ce, implicit, ajută la arderea grăsimilor corporale.
9. Ghimbir
Ghimbirul este o rădăcină binecunoscută, folosită atât în deserturi cât și în diferite feluri de mâncare. Este delicios, cu o aromă răcoritoare asemănătoare citricelor, dar cu gust puternic, înțepător și iute. Are proprietăți digestive, antiinflamatorii și drenante. Accelerează metabolismul și curăță intestinele.
10. Fructe
Și nu în ultimul rând, consumă fructe! Fructele ard grăsimile, datorită antioxidanților și vitaminei C pe care le conțin. Sunt bogate în apă, baza oricărei diete. Printre cele mai bune recomandări: pepenele galben, pepenele verde, citricele (grapefruit, portocală, lămâie), merele, strugurii, papaya. Însă, oricât de bune ar fi, nu exagera! Așadar, atenție la cantități! Consumul prea mare de fructe te va împiedica să pierzi în greutate, și îți va modifica și nivelul de zahăr din sânge. Doza recomandată este de o porție de fructe pentru fiecare masă.
Și apropo, nu-ți face griji dacă nu-ți plac unele alimente, oricât de sănătoase ar fi. Până la urmă, fiecare are preferințele lui în orice… mai ales în cazul unei diete.