10 salate de fructe pe care trebuie să le încerci anul acesta

10 salate de fructe pe care trebuie să le încerci anul acesta
Citește mai multe articole despre

Vine sezonul fructelor, așa că trebuie să profiți de ele din plin! Ce-ar fi ca, vara aceasta, să mănânci mai puține deserturi procesate și să treci pe salate de fructe? Și, când spunem asta, nu ne referim doar la niște fructe tăiate și amestecate într-un bol!

Pentru cei mai mulți dintre noi, salata de fructe înseamnă să tăiem în felii sau cubulețe fructele pe care le avem prin casă, să le amestecăm și, eventual, să decorăm bolul cu niște frișcă. Nu spunem că e o variantă rea, dar poți face salate de fructe mult, mult mai gustoase!

Salatele de fructe nu trebuie văzute doar ca o gustare improvizată atunci când ești în pană de idei. Deși se fac simplu, pot fi și ele preparate destul de sofisticat, astfel încât să simți că te răsfeți când mănânci din ele. Ca să te convingi de acest lucru, îți dăm câteva idei de salate de fructe care nu sunt chiar clasice. Ai timp să le încerci pe toate când vine vara!

10 salate de fructe de încercat acasă

1. Salată de fructe Pina Colada

Cum spuneam, salatele de fructe nu trebuie să fie plictisitoare și nici să aibă mereu aceleași ingrediente lipsite de imaginație. Salata Pina Colada e una specială, de care poți să te bucuri cât e vara de lungă!

Amestecă într-un bol smântână (sau iaurt grecesc), miere și suc de lime până obții o cremă moale. Adaugă cuburi de ananas și amestecă. Pune salata în boluri și decorează cu chipsuri din nucă de cocos. Salata e gata în 10 minute!

10 salate de fructe pe care trebuie să le încerci anul acesta

2. Salată de căpșuni și covrigei brezel

Ai nevoie de covrigei tip brezel sărați și nuci pecan pe care să le mărunțești. Amestecă nucile pecan și covrigeii brezel într-un bol, împreună cu zahăr brun și unt topit. Pune acest amestec într-o tavă și dă-o la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ șapte minute. După acest timp, scoate tava din cuptor, lasă amestecul să se răcească și apoi rupe-l în bucăți mici.

Separat, amestecă zahăr granulat, cremă de brânză și vanilie. Încorporează frișcă bătută și dă amestecul la frigider până când ești gata să servești salata.

Înainte de servire, amestecă bucățile de brezel cu crema de brânză și căpșuni tăiate în felii.

3. Salată cu fructe și cremă de brânză

O salată tot cu cremă de brânză, dar în altă combinație. Pregătește crema de brânză amestecând-o bine (cu mixerul) cu zahăr pudră, extras de vanilie și frișcă. Fă o cantitate suficient de mare, pentru că în ea vei adăuga felii de căpșuni, banane, zmeură. După ce împarți salata în mai multe boluri, presară deasupra biscuiți graham mărunțiți.

4. Caprese cu pepene roșu

Salata Caprese clasică are mozzarella și roșii. Dar și varianta dulce e extraordinară. Ai nevoie de felii de pepene roșu, mozzarella proaspătă, frunze de busuioc, sare de mare, piper, ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic. La fel ca la Caprese clasică, intercalează felii de pepene și mozzarella, adaugă busuioc, sare și piper, apoi stropește cu ulei și oțet.

10 salate de fructe pe care trebuie să le încerci anul acesta

5. Salată cu fructe Mojito

Salată Mojito, dar fără alcool, deci e bună și pentru copii. Trebuie să ai la îndemână un bol mare. Pune în el cuburi de pepene roșu, căpșuni, zmeură, coacăze și frunze proaspete de mentă. Amestecă totul, adăugând un dressing făcut din suc de lime și puțin zahăr pudră. Lasă salata să se îmbibe de sirop aproximativ 15 minute, apoi servește-o.

6. Salată cu fructe și quinoa

Quinoa, căpșuni, mure și mango. O combinație inedită și delicioasă în același timp. Gătește aproximativ o cană de quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă folosești quinoa tricoloră e cu atât mai bine, pentru că arată foarte frumos! Când quinoa e gata, las-o să se răcească la temperatura camerei. Ulterior, amestec-o în același bol cu mure, căpșuni și mango. Fă un dressing din miere și suc de lime, toarnă-l peste salată și amestecă. Poți decora salata cu busuioc proaspăt.

7. Salată de struguri

Nu întotdeauna e nevoie să aștepți vara pentru a pregăti salate de fructe. Pentru aceasta ai nevoie de struguri, pe care îi găsești la magazine în orice anotimp. Așadar: struguri albi și roșii, brânză Brie, smântână light, miere, zahăr brun, vanilie și nuci pecan.

Folosește partea moale de la brânza Brie și amestec-o folosind mixerul. Adaugă smântână, miere, zahăr și vanilie. După ce amesteci totul bine cu mixerul, adaugă strugurii și nucile pecan și amestecă din nou. Servește salata rece!

10 salate de fructe pe care trebuie să le încerci anul acesta

8. Salată de fructe și castraveți

Ce-ai zice de fructe proaspete și castraveți, stropite cu un sos asiatic? Pregătește sosul: combină sos de soia sau tamari cu usturoi, ghimbir, suc de lime și oțet de orez. Peste acest sos, pune cuburi sau biluțe de pepene roșu, castravete, mango, piper proaspăt râșnit și busuioc proaspăt. Amestecă, lasă salata la rece 30 de minute și, înainte de servire, scurge lichidul în exces. Presară arahide pisate peste salată.

9. Salată Thai cu mango și avocado

Începe cu dressingul și amestecă într-un bol suc de lime, ulei de susan, sirop de arțar, sos tamari și sriracha. Separat, combină într-un bol mango tăiat julien, ardei gras roșu tăiat julien, avocado tăiat cubulețe, caju și coriandru tocate mărunt. Amestecă toate acestea și servește salata imediat.

10. Salată de fructe gătite

Se face ca un compot, doar că o va servi fără lichid. Sau pe acesta îl vei bea separat. Ai nevoie de o portocală, două pere mici, extract sau esență de migdale, două linguri de zahăr, 350 de grame de căpșuni și o mână de fulgi de migdale.

Stoarce portocala și pune sucul într-o cratiță cu mâner. Adaugă perele, esența de migdale și zahărul. Gătește la foc mediu spre mare, amestecând din când în când, pentru aproximativ cinci minute sau până când perele încep să se înmoaie. Ia cratița de pe foc și adaugă căpșunile. Mută totul într-un bol și lasă să se răcească, apoi dă compotul la frigider pentru cel puțin o oră și jumătate. Servește fructele în boluri, iar lichidul îl poți bea separat.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *