15 alimente pe care e bine să NU le păstrezi în frigider

15 alimente pe care e bine să NU le păstrezi în frigider - 1
Citește mai multe articole despre

Merele și ceapa sunt alimente pe care e bine să nu le păstrezi în frigider. Dar lista e mai lungă de-atât și, dacă ții cont de ea, vei vedea că mâncarea se menține totuși proaspătă, dar și că frigiderul e mai aerisit.

Când vii de la cumpărături, există tentația să îngrămădești în frigider tot ce ai în sacoșe. Rezultatul? Un frigider îmbuibat de fructe și legume proaspete. Dar unele dintre ele nu au ce să caute la rece, pentru că sunt alimente pe care e bine să nu le păstrezi în frigider. De ce nu? În cazul unora, pentru că nu e nevoie. În cazul altora, frigul le afectează textura și gustul sau chiar componenta nutritivă. Nu toate alimentele se păstrează în stare bună la temperaturi scăzute.

15 alimente pe care e bine să NU le păstrezi în frigider - 2

Alimente pe care e bine să NU le păstrezi în frigider

Avocadoavocado se coace mai rapid dacă îl păstrezi la temperatura camerei.

Busuiocul – când cumperi busuioc proaspăt, cel mai bine este să-l ții la temperatura camerei, cu tulpinile într-un pahar cu apă. Trucul e valabil și pentru alte ierburi aromatice.

Ardeiul gras – dacă-l pui în frigider, ardeiul începe să se ofilească și nu va mai fi crocant.

Castravetele – Aceasta este o greșeală des întâlnită, dar castraveții sunt alimente pe care e bine să nu le păstrezi în frigider, pentru că vor deveni mai apoși. Cel mai bine este să-i păstrezi la temperatura camerei. Dacă, totuși, vrei neapărat să-i ții la rece, înfășoară-i în folie alimentară, ca să-și păstreze umiditatea.

Murăturile – murăturile sunt deja conservate și rezistă bine la temperatura camerei, așa că nu are sens să ocupi spațiul din frigider.

Ceapa – dacă pui ceapă în frigider, vei vedea că începe să se înmoaie și, eventual, face și mucegai. Locul ei e în cămară, într-un loc uscat și răcoros, dar nu într-o pungă de plastic și nici lângă cartofi.

Usturoiul – ca și ceapa, nu are ce să caute în frigider. Dacă îi pui la o temperatură prea scăzută, poate să capete consistența unei gume de șters.

Roșiile – nici roșiile nu au ce să caute în frigider. Păstrează-le la temperatura camerei și, în felul acesta, vei ști sigur că ai roșii zemoase și cu gust bun.

Bananeleca să se poată coace, bananele au nevoie de căldură. Asta înseamnă că sunt alimente pe care e bine să nu le păstrezi în frigider, dimpotrivă!

Fructele de pădure – surprinzător sau nu, fructele de pădure se mențin proaspete mai multă vreme dacă le ții la temperatura camerei. Frigul o să le afecteze și le va face mai puțin suculente. De asemenea, îți recomandăm să nu le speli decât înainte de a le mânca.

Citrice – păstrează-le la temperatura camerei și ai grijă să le arunci pe cele care fac mucegai.

Mierea – mierea nu se strică, oriunde decizi să o păstrezi. Totuși, la temperaturi prea scăzute, se poate zaharisi mai repede.

Pâinea – poți să congelezi pâinea și apoi să o prăjești, dar, dacă o păstrezi la frigider, s-ar putea ca singurul efect pe care îl obții să fie că va părea mai veche.

Conservele de pește – din moment ce le cumperi de pe rafturile obișnuite din magazine, e evident că și acasă le poți ține la temperatura camerei până în momentul în care decizi să le desfaci.

Ciocolata – nu păstra ciocolata în frigider, pentru că poate să-și piardă din aromă și să capete consistență granulară. Păstreaz-o într-un loc întunecat și uscat, la temperatura camerei, ca să aibă aroma originală.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *