Cred că fiecare dintre noi s-a aflat la un moment dat într-o situație care l-a făcut să își dea seama că sunt lucruri pe care nu le cunoaște și care i-ar fi ușurat considerabil eforturile de a duce la bun sfârșit anumite sarcini. La fel se întâmplă și în bucătărie. Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi practice pe care le poți aplica fără prea mult efort.
Cum să faci să petreci mai puțin timp în bucătărie
1. Știai că dacă introduci carnea în congelator pentru puțin timp o poți tăia mai repede în felii subțiri astfel încât să se gătească mai ușor?
2. Curățatul usturoiului îți dă bătăi de cap? Nu trebuie să te mai obosești să cureți coaja. Tot ce trebuie să faci este să tai la capete fiecare cățel și să-l pui într-un bol. Introdu apoi bolul în cuptorul cu microunde și setează timpul de încălzire la zece secunde. După această operațiune cojile se vor desprinde cu ușurință.
3. Unul dintre sfaturile lui Jamie Oliver pe care noi îl urmăm cu sfințenie este acela că baconul oferă un plus de gust în preparate și nu trebuie să ne ferim să-l folosim din abundență. Desigur, acolo unde se potrivește și numai în cazul persoanelor care nu adoptă un stil de viață vegan.
4. Ghimbirul se poate curăța cu lingura. Pare imposibil, nu-i așa? Ideea este că nu trebuie să irosești prea mult din acest ingredient. Deși are un înveliș noduros, lingura sau lingurița sunt cele mai bune aliate pentru curățarea lui. Iată mai jos un video care îți prezintă cea mai bună și ușoară metodă pentru a îndepărta coaja ghimbirului.
5. Cea mai la îndemână unealtă pentru a tăia brânza sau alimentele moi este ața.
6. Dacă ai nevoie de unt rece la prăjituri, nu te grăbi să îl scoți din frigider și să îl adaugi în preparatele tale. Sfaturile specialiștilor spun că trebuie să-l pui pentru scurt timp la congelator și în acest fel îți este mai ușor să îl amesteci și să îl intregrezi în întregime, mai ales dacă este vorba de un preparat cu aluat sfărâmicios.
7. Ai scăpat un fragment de coajă de ou într-un preparat? Nu te agita să o scoți cu furculița sau cu alte ustensile. Tot coaja este cea care te poate ajuta cel mai bine să îndepărtezi rămășițele nedorite din amestecul tău. De ce spunem asta? Pentru că este tăioasă și pătrunde cel mai bine oul.
8. Ai poftă de un vin bun, dar ai și multă treabă? Nu te stresa că vinul își va pierde aroma cât timp îți rezolvi tu lucrurile. Adaugă în pahar câteva boabe de struguri congelate și vezi-ți de ceea ce ai de făcut.
9. Vrei un smoothie? Pune din timp banane decojite la congelator și cu siguranță vei obține un plus de aromă.
10. Citricele, roșiile și ciocolata au un gust mai bun dacă sunt păstrate la temperatura camerei.
11. Ai făcut mâncare și mâinile tale au un miros ciudat? Poți scăpa de diversele arome care s-au absorbit în piele dacă te speli cu sare.
12. Ai scăpat prea multă sare în mâncare? Nu te îngrijora. Se mai întâmplă. Nu trebuie să arunci mâncarea. Există un ajutor în îndepărtarea excesului de sare și acesta îți este oferit de banalul cartof. Potrivit site-ului Fine Dining Lovers îl cureți, îl tai în felii subțiri și îl adaugi în preparat. Lasă-l să fiarbă împreună cu mâncarea și scoate-l după ce constați că a absorbit surplusul de sare.
13. Înainte de a face popcorn, lasă boabele de porumb în apă pentru zece minute. Apoi scurge-le și usucă-le, iar popcornul se va face mult mai repede.
14. Dacă ai ars orezul, adaugă o felie de pâine peste el și las-o acolo pentru cinci sau zece minute. Pâinea va îndepărta mirosul de ars.
15. Cumperi mereu pâine și nu apuci să o mănânci pe toată? Ca să nu se usuce, pune o bucată de țelină în punga în care ții pâinea. Țelina o va păstra proaspătă ca în prima zi.
Sperăm că îți sunt de folos aceste sfaturi practice și că munca în bucătărie va fi mai ușoară de acum înainte. Spor la gătit!