3 alternative la cafea pentru mai multă energie dimineața

3 alternative la cafea pentru mai multă energie dimineața - 1 Photo by Christiana Rivers on Unsplash
Citește mai multe articole despre

Vrei să renunți la cafea pentru o perioadă sau cauți alte metode de a-ți spori energia dimineața? Avem câteva sugestii pentru tine, pe cât de sănătoase, pe atât de delicioase.

Pe lângă o aromă deosebită, băuturile pe care ți le vom recomanda în continuare îți aduc și o serie de beneficii importante în planul sănătății, așa că nu mai sta pe gânduri și încearcă-le cât mai curând.

1. Apa cu lămâie

Vrei să ai mai multă energie dimineața, dar fără a te baza pe obișnuita ceașcă de cafea? E simplu, prepară-ți clasica apă cu lămâie, o băutură hidratantă, revigorantă, care vine la pachet cu un plus de beneficii pentru digestie. Apa cu lămâie este un tonic ce ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv, ameliorează arsurile stomacale și reduce senzația de balonare. Vitamina C din sucul de lămâie întărește sistemul imunitar. În ciuda gustului acrișor, lămâia are un efect alcalin odată ajunsă în organism.

2. Ceaiul verde Matcha

Se obține prin aburirea, uscarea și măcinarea frunzelor de plantei Camellia sinensis într-o pulbere fină. În funcție de metoda de preparare, ceaiul Matcha poate avea mai multă sau mai puțină cofeină decât o ceașcă obișnuită de cafea. Pe lângă cofeină, Matcha mai conține și L-teanină, un amino acid ce relaxează mintea, fără starea de somnolență matinală. Pare a fi ceea ce-ți trebuie? Încearcă-l negreșit!

3. Chai

Este un tip de ceai negru mixat cu ierburi și condimente aromate (scorțișoară, cardamom, cuișoare, piper negru, nucșoară, ghimbir, fenicul). Are doar 47 mg cofeină, mult mai puțin decât o ceașcă de cafea, însă acest ceai negru poate îmbunătăți agilitatea minții. Probabil ar trebui să bei aproximativ 3 cești de Chai pentru a obține efectul stimulant al unei singure cești de cafea.

Indiferent de motivele pentru care cauți alternative la cafea, cele 3 opțiuni de mai sus sigur ți se vor potrivi. Nu uita să ne spui care a fost preferata ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *