Ușor și rapid de preparat: top 3 deserturi pe care le iubim

Budincă de griș cu pară caramelizată și migdale Foto: SoDelicious

Cine își mai amintește de dulciurile preparate rapid și simplu: griș sau orez cu lapte, scorțișoară și un strop de dulceață? Dar de budinca de griș, dulce sau cu brânză?

Cele mai cunoscute deserturi, pe care le savurăm încă din copilărie, pot fi incluse în planificarea săptămânală a meselor. Nu doar că se prepară simplu, ai ingredientele la îndemână în mod constant, dar sunt și mai sănătoase decât dulciurile procesate din comerț. Iar dacă îți dorești să le prepari cât mai sănătos, poți reduce cantitatea de zahăr adăugată sau îl poți  înlocui cu un îndulcitor (stevia, sirop agave). De asemenea, poți să încerci ceva nou și să te lași inspirat în crearea de rețete de budincă de tapioca și fructele preferate!

Orez cu lapte

Pentru orezul cu lapte nu ai nevoie decât de orez, lapte (de origine animală sau vegetal) și condimentele preferate: esență, coajă de lămâie, scorțișoară. În plus, poți prepara desertul simplu, fără zahăr sau esențe și poți să adaugi dulceața preferată sau să presari fulgi de ciocolată amăruie la final.

Budincă de griș

Budinca de griș este o rețetă care necesită mai mult timp de preparare și mai multe ingrediente, însă se prepară facil, iar ingredientele le vei găsi mereu prin casă. O rețetă delicioasă este cea de budincă de griș cu gutuie caramelizată, pe care o găsești aici:

Budincă de griș cu gutuie caramelizată

Pentru budincă de griș cu dulceață de caise, te poți inspira din rețeta prezentată în videoclipul-ul de mai jos:

Budinca de gris, reteta copilariei (CC Eng Sub) | JamilaCuisine

Budinca de tapioca - o variantă actuală de desert delicios

Atunci când vrei să aduci ceva nou în meniul de deserturi preparate acasă, dar să aloci la fel de puțin timp, orientează-te către cele care au ca ingredient de bază tapioca. Tapioca este extrasă din rădăcina arborelui numit manioc,  originar din America de Sud, dar care se mai găsește și în Asia și Africa. Se găsește sub formă de făină, perle sau fulgi și conține o cantitate semnificativă de nutrienți. Poți afla mai multe despre beneficiile consumului de tapioca, din articolul următor:

Tapioca, perlele delicioase și sănătoase din farfurie

Mai poți încerca și deserturile raw-vegane, în special dacă nu îți place să coci ore în șir sau nu ai timp de prepararea rețetelor complicate. Aici poți găsi câteva informații utile despre aceste tip de dulciuri:

Deserturi vegane: le-ai încercat până acum?

Dacă nu consumi lapte de origine animală sau dacă, pur și simplu, vrei să încerci să prepari deserturile cu lapte vegetal, iată 5 variante delicioase cu care poți prepara orezul cu lapte și budinca.

Acum că ți-am reamintit de dulciurile simple ale copilăriei, spune-ne care este și când ai gustat ultima dată desertul preferat?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *