3 plăcinte ce pot fi gătite într-o oră

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Citește mai multe articole despre

La plăcinte înainte! Dar parcă ne vine să dăm puțin înapoi atunci când aflăm cât durează să faci o plăcintă. De aceea am strâns laolaltă aceste 3 plăcinte ce pot fi gătite într-o oră. 

Cu umplutură dulce sau sărată, cu zahăr sau cu verdețuri, plăcintele sunt o plăcere de degustat, dar și de pregătit. Câteodată, parcă, rețetele sunt prea complicate și nu avem timp de ele. Chiar dacă ne pot hrăni pentru mai multe mese sau ne hrănesc întreaga familie. Tocmai de aceea, aceste 3 plăcinte ce pot fi gătite într-o oră rezolvă problema, iar rezultatul este unul consistent și cu un gust delicios!

3 plăcinte ce pot fi gătite într-o oră

1. Plăcintă cu brânză și praz

Cui nu-i plac plăcintele? Mai ales atunci când ele se prepară rapid, fără prea multă bătaie de cap? Pentru umplutură puteți alege cam orice vă trece prin cap, dar de data asta noi vă propunem prazul și brânza telemea. N-ar trebui să vă ia mai mult de 40 de minute.

Plăcintă cu brânză și praz

2. Plăcintă învârtită cu brânză

Ce poate fi mai bun decât o plăcintă caldă scoasă proaspăt din cuptor? Umplută cu brânză sărată de oaie și unsă cu puțină ceapă prăjită, această plăcintă este mai complexă decât pare la prima vedere. În plus, aluatul este făcut în casă, deci gustul va fi unul desăvârșit.

Plăcintă învârtită cu brânză

3. Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Dacă te gândești să faci o plăcintă clasică, cam ca aceea pe care o făcea bunica, încearcă rețeta de față. Este numai bună pentru vreo 6 porții și nu îți ia mai mult de o oră. Amesteci împreună ouă, zahăr, un pic de făină, un pic de griș și stafide, bagi la cuptor și gata plăcinta.

3 plăcinte ce pot fi gătite într-o oră

Bonus: Plăcintă de carne

Da, depășește cu vreo 10 minute ora, dar merită menționată, dacă ai ceva timp în plus. După ce-o să faci prima dată această plăcintă cu carne, vei vrea să o faci din nou și din nou. Centrul are carne tocată de vită, iar pe marginile crocante vei descoperi gustul de cârnat proaspăt și mozzarella topită.

3 plăcinte ce pot fi gătite într-o oră - 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *