3 rețete cu orez simple și rapide

3 rețete cu orez simple și rapide
Citește mai multe articole despre

E greu să mai găsim timp zilele acestea pentru preparate complexe și complicate. De aceea, aceste 3 rețete cu orez simple și rapide sunt perfecte pentru o cină la finalul unei zile aglomerate. 

Orezul este un aliment grozav de consumat în toate anotimpurile, pentru că este sățios și poate fi aromat în nenumărate feluri. Ceea ce am încercat să demonstrăm și noi cu aceste 3 rețete cu orez simple și rapide. Niciuna nu-ți ia mai mult de 30 de minute să o gătești!

O cană de orez alb fiert (în jur de 186 de grame) are 242 de calorii și 4,4 grame de proteine. Dacă ne permiți un sfat, totuși, credem că ar fi o idee bună să consumi mai mult orez brun, în general, pentru că este și mai sănătos! Citește aici cum se gătește orezul brun.

3 rețete cu orez simple și rapide de gătit curând

1. Orez cu ciuperci de pădure

O rețetă simplă, perfectă acum în perioada postului, când rețetele vegetariene sunt la mare căutare. Deși la prima vedere poate părea ceva banal, noi ne-am jucat puțin în bucătărie și am îmbunătățit rețeta cu puțin caju tocat, fenicul și condimente precum oregano și nucșoară.

3 rețete cu orez simple și rapide

2. Tofu pe grătar cu orez și sos verde

Dacă țineți post, unul dintre lucrurile cele mai complicate este înlocuirea cărnii. Aveți la îndemână un ingredient-minune, și anume tofu. Bine-cunoscut pentru proprietățile lui anti-inflamatorii, tofu poate fi și un ingredient de care să vă fie poftă. L-am gătit pe grătar și l-am servit cu un orez cu turmeric și un sos picant, cu ardei jalapeno și ghimbir.

Tofu pe grătar cu orez și sos verde

3. Salată cu orez, somon afumat și kale

Această salată cu orez, somon și kale este, am spune noi, un sushi deconstruit, având multe ingrediente în comun cu acesta. Este perfectă pentru o dietă sănătoasă întrucât adună laolaltă somon, orez, broccoli, kale și avocado. Totul este aromat cu puțin suc de lime, ghimbir și ardei iute. Dacă ești fan al bucătăriei asiatice, clar merită încercată!

Salată cu orez, somon afumat și kale

Dacă ți-am stârnit apetitul și aceste 3 rețete cu orez simple și rapide nu îți sunt de ajuns, îți recomandăm să arunci un ochi și la această colecție de 6 rețete suplimentare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *