3 rețete simple de mâncare cu cartofi

3 rețete simple de mâncare cu cartofi

Dacă te consideri fan al acestui tubercul, atunci poate vrei ceva special și ușor de făcut, care să îl pună în valoare. Aici intervin aceste 3 rețete simple de mâncare cu cartofi. Toate folosesc ingredientul-vedetă în feluri inedite!

3 rețete simple de mâncare cu cartofi

1. Plăcintă cu ciuperci și cartofi

Sunteți pregătiți pentru un preparat savuros? Haideți să pregătim această plăcintă cu cartofi și ciuperci. Începem cu sosul bechamel, a cărei rețetă o puteți afla mai jos, și folosi mai târziu și la alte preparate precum lasagna. Cartofii și ciupercile se așază în straturi împreună cu sosul bechamel, iar deasupra vom adăugă puțină brânză Gruyere care se va topi, și va da preparatului un gust și mai bun.

Plăcintă cu ciuperci și cartofi

2. Frittata cu cartofi și ciuperci shimeji

Frittata este un preparat important în mai multe bucătării (italiană, spaniolă). Ea este în esență o omletă la cuptor, pe care o putem umple cu numeroase ingrediente sau toppinguri. Pentru astăzi am pregătit una consistentă, pe care o puteți servi la micul dejun, sau de ce nu, o puteți lua cu voi la serviciu. Are ca ingrediente cartofi, ciuperci și brânză Cheddar și se servește cu pătrunjel și ardei jalapeno.

3 rețete simple mâncare cu cartofi

3. Cartofi la cuptor în stil Tex-Mex

Vă plac aromele noi și exotice? Atunci fiți pregătiți pentru un preparat delicios în stil mexican. Acești cartofi se fac foarte ușor și nu dezamăgesc deloc la capitolul gust. Savoarea mexicană este dată de toppingurile de deasupra și anume Cheddar topit, condimente mexicane, roșii și chives. Merită încercați cu prisosință!

Cartofi la cuptor în stil Tex-Mex

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *