Prego! 3 rețete ușoare din bucătăria italiană

3 rețete ușoare din bucătăria italiană

De ce să încerci aceste rețete ușoare din bucătăria italiană? Pentru că este una dintre cele mai cunoscute de pe întreg globul. În ziua de azi, găsim câte un restaurant italian sau o pizzerie cam în orice oraș dorim, cu mâncare mai mult sau mai puțin autentică.

Dacă însă vrei să te bucuri cu adevărat de această bucătărie, trebuie să vizitezi Italia. Vei găsi acolo toate preparatele culinare cu care ești deja familiarizat sau care nici măcar nu știai că există. Te sfătuim să încerci tratoriile sau osteriile din afara zonelor turistice, fiindcă vei găsi prețuri mult mai bune și mâncăruri mai autentice. Dacă însă vrei să gătești acasă și nu ești atât de experimentat în bucătărie, te putem ajuta cu această colecție de trei rețete ușoare din bucătăria italiană.

Italia este pe atât de diversă pe cât este de frumoasă. Acolo fiecare regiune are specificul ei culinar, deci va trebui să explorezi puțin. În nordul Italiei de exemplu, sunt predominante preparatele cu carne și brânzeturile, pe când în sud întâlnim mai ales preparate cu legume și pește. Imaginați-vă dezamăgirea mea când am vizitat regiunea Puglia din sudul Italiei și nu am reușit să găsesc nicăieri un restaurant unde să mânânc pastele mele preferate, și anume carbonara. Pentru italieni mâncarea și socializarea sunt foarte importante, și am simțit asta pe tot parcursul călătoriei.

Suficient însă cu povestirile, haideți să și gătim ceva!

3 rețete ușoare din bucătăria italiană

1. Salată Panzanella

Vă spuneam că legumele sunt la mare cinste în bucătăria italiană, așa că vă prezentăm astăzi o salată Panzanella. Vine din regiunea Toscana aflată în centrul Italiei, și este caracterizată prin prezența cubulețelor de pâine. Se servește de obicei în sezonul estival, atunci când roșiile sunt la mare cinste. Am mai adăugat în salata noastră puțină ceapă, dovlecel și am îmbrăcat totul cu ulei de măsline, oțet și lămâie.

2. Risotto cu sos de vin roșu

Continuăm cu un preparat emblematic pentru bucătăria italiană, și anume risotto. Este una din cele mai cunoscute mâncăruri cu orez, și este popular mai ales în nordul Italiei. Orezul se gătește cu mult unt, vin și parmezan, lucru care îi conferă o textură cremoasă. Iar reducția de vin roșu va fi acel element care va ajuta preparatul să se diferențieze.

3. Spaghetti Alla Puttanesca

Încheiem colecția cu o porție de paste cu un gust autentic italian, din zona Campania, unde regăsim celebrul oraș Napoli. Aceste paste au ca element principal fileurile de anșoa, al căror gust puternic și sărat conferă savoare preparatului. Ingredientele simple sunt combinate cu măiestrie, întocmai ca într-o bucătărie autentică italiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *