Euforie în farfurie: 4 alimente care te fac fericit

alimente care te fac fericit Imagine Gerhard Bögner de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Există alimente care te fac fericit? Da! Câteva dintre următoarele produse conțin substanțe active care îți îmbunătățesc starea de spirit. Cu siguranță, nu rezolvă problemele grave, dar sunt hrană de calitate!

Starea ta de spirit nu depinde doar de evenimentele zilei. Veștile bune nu te vor ferici neapărat și instantaneu. Dar, în același timp, nu înseamnă că dacă primești vești proaste starea ta emoțională trebuie să o ia complet și ireversibil în jos. Ce contează cel mai mult este ca trupul și mintea ta să fie destul de puternice pentru a te menține într-o zonă echilibrată. Așa că de ce să nu încerci următoarele alimente care te fac fericit? Îți vor întări corpul și susține starea de spirit!

4 alimente care te fac fericit

1. Somonul

Știm deja că trei porții de pește pe săptămână sunt extrem de sănătoase. E bine să aflăm și că somonul conține 11 dintre cele mai importante vitamine și minerale pentru a-ți crește nivelul de fericire. Ceea ce înseamnă că e poate cea mai bună opțiune pentru tine. Somonul conține acizi grași omega-3 care au efecte anti-depresive. În același timp, conținutul de vitamina B12 ajută la crearea unor noi celule în creier. Iar magneziul te va relaxa, de la minte până la mușchi.

2. Ardei iuți

Poate senzația arzătoare pe care o simți atunci când mănânci bucate picante nu este chiar definiția perfectă a ideii de fericire. Cu toate acestea, există compuși în ardei iuți și jalapeni care îți îmbunătățesc starea de spirit. ȘLi de aceea în mod clar este unul dintre acele alimente care te fac fericit. Capsaicina din ardeii iuți, responsabilă pentru „picanterie” este fix ceva care îți ajută corpul să elibereze endorfine.

3. Usturoi

Este gustos, miroase puternic și este bogat în crom. Publicația „Psycholoy Today” l-a numit „Prozac natural” pentru că ajută la regularizarea nivelului de serotonină din sângele tău. Oamenii de știință analizează în profunzimea posibilitatea ca cromul să ajute cu probleme de sănătate mintală precum depresia. Dacă vrei mai mult crom, atunci încearcă să mănânci mai mult praz și ceapă, de exemplu.

4. Morcovi

Este poate unul dintre motivele pentru care Bugs Bunny era atât de calm, chiar și când era vânat de Elmer Fudd. Morcovii sunt unul dintre cele mai sănătoase și crocante alimente care te fac fericit pe care le poți mânca. Te ajută să te simți mai bine datorită cantității mari de vitamina C pe care o conțin. Ca să nu mai zicem de beta caroten, un antioxidant care îți protejează creierul.

Dacă vrei mai multă vitamina C, încearcă și niște grepfrut. Conține mai puțin zahăr decât o portocală și este bogat în fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *