Nu sunt doar pentru aromă. 5 beneficii neașteptate ale frunzelor de dafin

Păstratrea frunzelor de dafin Imagine de Виктория Павлова via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Frunzele de dafin sunt cunoscute pentru aroma pe care o oferă sarmalelor sau sosului bechamel atunci când prepari o lasagna gustoasă. Te-ai gândit însă dacă le mai poți folosi și în alt fel?

Beneficii secrete ale frunzelor de dafin

Acestea se mai pot consuma și sub formă de ceai sau chiar în prepararea smoothie-urilor. Trebuie doar să ai grijă ca frunzele de dafin să fie uscate bine înainte de a le folosi în preparatele culinare.

  1. Ceaiul din frunze de dafin are un efect calmant care ajută la ameliorarea durerilor musculare și articulare.
  2. Frunzele de dafin joacă un rol important atunci când trebuie să îți reglezi glicemia, dar sunt de un real ajutor și pentru îmbunătățirea digestiei. Se pot utiliza în caz de intoxicație pentru că favorizează eliminarea toxinelor din stomac, dar au și efect diuretic și antivomitiv.
  3. Un ceai din frunze de dafin este perfect înainte de somn, dacă te confrunți cu insomnii. Acesta te poate ajuta să ai un somn liniștit și odihnitor.
  4. În sezonul rece, atunci când gripa, răcelile și virozele respiratorii își fac apariția, trebuie să știi că uleiul esențial de dafin te poate ajuta. Se pare că dacă inhalezi vaporii acestui ulei, poți scăpa mai ușor de tusea productivă.
  5. Frunzele de dafin sunt folosite și pentru îngrijirea părului. Dacă ai probleme cu mătreața sau te confrunți cu căderea excesivă a părului, prepară o infuzie din frunze de dafin și clătește părului după spălare. Vezi dacă funcționeză și în cazul tău.

Întotdeauna frunzele de dafin se folosesc întregi în mâncare pentru că nu este recomandat să fie înghițite și în acest fel se pot identifica și scoate mai ușor din preparate. Gustul lor nu este deloc plăcut, au o textură aspră și pot cauza neplăceri ale tractului digestiv dacă sunt ingerate.

frunze de dafin

Imagine de Antonio Jose Cespedes via Pixabay

Cum se păstrează frunzele uscate de dafin

  • Frunzele de dafin uscate au nevoie de un loc unde umiditatea nu este mare, nu există lumină naturală și nici nu circulă aerul. De preferat este să le păstrezi în dulapul de bucătărie dacă se află în apropierea unei surse de căldură.
  • Acestea nu trebuie păstrate alături de alte condimente pentru că absorb mirosurile.
  • Frunzele de dafin au nevoie să fie păstrate într-un recipient care se închide etanș.

Trebuie să ai în vedere un singur lucru atunci când cumperi frunze de dafin. Asigură-te că proveniența acestora este derivată din arborele de laur. Studiile spun că alte soiuri pot fi toxice pentru organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *