5 idei de mic dejun în pat. Cu ce să te răsfeți în weekend

5 idei de mic dejun în pat. Cu ce să te răsfeți în weekend

Când ai luat ultima dată un mic dejun în pat? Dar când ai gătit ultima dată ceva special pentru a lua micul dejun în pat? Pentru că nu ne referim doar la a te băga înapoi în așternut cu un bol de lapte cu cereale în brațe, ci de a crea o întreagă experiență culinară, în urma căreia să te simți răsfățat.

Nimic nu se compară cu un mic dejun în pat, într-o zi de weekend, când vrei să mai lenevești și să te simți răsfățat. Nu poți să-ți începi mereu ziua așa, dar merită să stabilești un ritual de felul acesta. Cel mai plăcut este să împarți un mic dejun în pat împreună cu cel drag. Eventual puteți să gătiți prin rotație, astfel încât să vă simțiți amândoi răsfățați, pe rând. Însă chiar și când ești doar tu acasă poți să iei micul dejun în pat. Pune alături de mâncare o ceașcă de cafea, niște șervețele colorate, flori proaspete, ia-ți o carte, o revistă sau pornește serialul tău preferat. Mâncarea te face mai fericit când te raportezi la ea ca la o experiență în sine și nu o privești doar ca pe o formă de a te hrăni.

Când iei micul dejun în pat, doar imaginația este limita în ceea ce privește mâncarea. Imaginația și timpul. S-ar putea să nu ai chef să gătești două ore un preparat super complicat, după care să te întorci în pat cu tava cu mâncare, prefăcându-te că lenevești. După două ore în bucătărie, nimeni nu se mai simte adormit și pregătit să stea încă două-trei ore în așternut. Am spune că timpul maxim pe care îl poți aloca gătitului înainte de a te întoarce în pat ar fi de… 45 de minute.

Primele lucruri care ne vin în minte când ne e foame dimineața sunt ouăle ochiuri, omleta, granola cu iaurt sau tartine cu diferite alte ingrediente. Mai poți încerca frigănele, clătite (dar nu face prea multe, ca să nu depășești cele 45 de minute în bucătărie) sau brioșe, dacă se fac super rapid. Dar iată ce sugestii pentru idei de mic dejun mai avem:

5 rețete pentru un mic dejun în pat

1. Brioșe sărate cu ou poșat

Brioșele sărate sunt printre preparatele noastre preferate pentru un mic dejun în pat sau un brunch copios. Pe lângă gust, arată și foarte bine, astfel că sunt perfecte pentru zilele când vrei să te răsfeți. Nu durează mult să le faci, așa că le poți încerca în weekend. Poți ajusta ingredientele din rețetă.

2. Vafe de casă

O rețetă perfectă pentru acele dimineți în care vrei un mic dejun dulce. Vafele de casă sunt mult mai sănătoase decât cele de cumpărat, având doar ingrediente naturale. Le puteți servi cu dulceață, caramel, ciocolată, dar și toppinguri sărate dacă simțiți nevoia de ceva nou.

3. Sandviș cu ouă jumări și somon afumat

Durează 10 minute să pregătești niște sandvișuri cu ouă jumări și somon. E un mic dejun gustos și bogat, care iese în evidență prin combinația de pâine crocantă, somon afumat și ouă jumări delicioase.

4. Ouă prăjite în diverse forme

Creativitatea nu durează mult. Când vrei să-ți începi ziua cu un preparat cu adevărat frumos în farfurie, gândește-te că, având doar un strop de voință și puțină imaginație, poți transforma o omletă banală într-un preparat nou și interesant. Servește aceste ouă împreună cu bacon prăjit pe deasupra. Merg de minune!

5. Sandviș uriaș cu somon și brânză

E un sandviș mai mare, care merge împărțit direct pe tava pentru micul dejun la pat. Ți-l recomandăm dacă îți place combinația de brânză și somon afumat. Sandvișul e făcut cu pite grecești, care sunt pufoase și cu un gust excelent – noi am zice că sunt însoțitorul perfect pentru somon și brânză.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *