5 ingrediente pentru frumusețe din bucătăria ta

ingrediente pentru frumusețe Imagine fancycrave1 de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Poate știi deja că nu trebuie să-ți spargi tot salariul pe creme și loțiuni super scumpe. Unele dintre ele le poți prepara acasă, cu ajutorul acestor ingrediente pentru frumusețe pe care le găsești chiar în bucătăria ta. 

Multe dintre aceste ingrediente pentru frumusețe pot fi alimente, chiar unele aparent ordinare. Din moment ce ne pasă cu ce ne hrănim corpul, și suntem atenți la ce mâncăm în consecință, cred că e normal să folosim alimente sănătoase pentru a avea grijă de pielea noastră, de exemplu. Aici intervin următoarele alimente, care conțin toți nutrienții de care avem nevoie!

5 ingrediente pentru frumusețe de păstrat în cămară

1. Miere

O poți utiliza în măști pentru față, dar textura ei o face ideală și pentru scrub-uri pentru tot corpul. Ceea ce înseamnă că e unul dintre acele ingrediente pentru frumusețe versatile, pe care te poți baza. Mierea are niște proprietăți antibacteriene. Se luptă cu microbii și este ideală pentru aplicarea pe zone afectate de acnee. Are și un efect de vindecare pentru pielea ta.

Amestecă mierea cu ulei de jojoba sau ulei de cocos și îți pioți curăța porii foarte bine cu amestecul rezultat. Pe care îl poți transforma apoi într-un exfoliant delicat dacă îl îmbini cu praf de copt.

2. Turmeric

Acest condiment de o culoare care te face să zâmbești are un mare atu: proprietățile sale anti-inflamatoare. Îl poți combina cu puțin piper negru măcinat, care îi potențează calitățile. Și dacă adaugi niște miere, ai preparat o mască pentru față minunată!

3. Matcha

Această pudră de ceai verde măcinat foarte mărunt este plin de antioxidanți care te protejează de radicalii liberi. Acesta este un alt ingredient pe care îl poți combina cu niște miere pentru o hidratare intensă a zonei din jurul ochilor, dar și a restului feței tale.

4. Drojdie

Doar o lingură de drojdie îți poate oferi necesarul zilnic de vitamine B. Și acești compuși sunt esențiali pentru reducerea inflamației din corp, dar și pentru tratarea acneei. Datorită texturii puțin zgrunțuroase, drojdia este ideală ca exfoliant, așa că nu o ignora ca unul dintre acele ingrediente pentru frumusețe ideale.

5. Cafea

Există o mulțime de lucruri pe care le poți face cu zațul de la cafea după ce ți-ai făcut o ceașcă de dimineață. Asta înseamnă că nu vei mai arunca niciodată zațul. Cofeina face și alte lucruri. Nu e doar cea mai bună deșteptare posibilă din univers. Cofeina ajută la stimularea circulației din corpul tău – de aceea este frecvent folosită în loțiuni anti-celulitice. Iar textura zațului de cafea îl face ideal pentru scrub-uri. Pur și simplu îl poți combina cu ulei de cocos și apoi folosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *