Moduri simple de a reduce retenția de apă

retenția de apă Imagine Christine Sponchia de la Pixabay

Retenția de apă poate provoca o mulțime de probleme. Ai picioarele umflate sau roșii? Hainele abia îți vin deși mănânci mai sănătos decât ai făcut-o până acum? Atunci poate corpul tău reține prea multă apă. Dar nu-ți face griji, pentru majoritatea problemelor există și soluții. Îți prezentăm câteva dintre ele. 

Atunci când în corpul tău se strâng fluid în exces, starea ta de bine este cu siguranță amenințată. Retenția de apă sau de fluide are loc în sistemul tău circulator sau în țesuturi. Poate să ducă la umflarea mâinilor, picioarelor și gleznelor. Eu personal trec prin asta cel puțin o dată pe lună, în timpul menstruației. Știu că este enervant să ai de-a face cu pantaloni care abia se închid. Sau să lași inelele tale favorite acasă. Există mai multe moduri simple în care să combați retenția de apă fără prea mult efort.

În primul rând ar trebui să știi care sunt cauzele retenției de apă. Se întâmplă în timpul menstruației, sarcinii sau câteodată din cauza lipsei activităților fizice. Cine n-a renunțat să meargă la sală pentru că avea treburi mai presante de rezolvat?

E important să ții minte că dacă ai parte de retenție de apă severă sau foarte bruscă, s-ar putea să fie un simptom pentru ceva mai de amploare. Ar trebui să discuți despre retenția de apă severă cu medicul de familie. Dacă inflamația este blândă, există aceste moduri pentru a o contracara!

5 moduri de a lupta cu retenția de apă

1. Consumă mai puțină sare

Sarea este o combinație de sodiu și clor, așa cum am învățat cu toții la chimie. Primul se lipește de apa din organismul tău și de obicei ajută la menținerea echilibrului între fluidele din interiorul și din exteriorul celulelor. Dar dacă ai consumat mese cu prea mult sodiu, s-ar putea să reții mult prea multă apă. Iată cum poți să consumi mai puțin sodiu.

2. Mai multă vitamină B6

Consumă banane, cartofi, nuci și carne. Toate sunt bogate în vitamina B6. Au un rol important în formarea globulelor roșii, care îți ajută circulația să funcționeze mai lin. Studiile au arătat că vitamina B6 este bună pentru ameliorarea retenției de apă.

3. Extra potasiu

Acest mineral este un fel de anti-sodiu, în sensul că ajută la scăderea cantității de sodiu din organismul tău. De aceea te ajută la scăderea retenției de fluide. Așa că mănâncă niște banane sau niște felii de roșii. Poate chiar și avocado la micul dejun. O să te simți mai bine ulterior.

4. Încearcă niște păpădie

Ai auzit bine! Păpădie! Este un diuretic natural, folosit în medicina populară de foarte multe vremuri. Îți povestim mai multe despre frunzele de păpădie și beneficiile lor chiar aici. Diureticele te ajută să elimini acele fluide pe care le acumulezi.

5. Mai mult magneziu

Acest mineral are efecte în peste 300 de reacții care se petrec în corpul tău și da, te ajută și cu retenția de apă. Studiile au arătat că femeile care consumă în jur de 200 de miligrame de magneziu zilnic au o retenție de apă redusă în timpul sindromului pre-menstrual. Și cine nu-și dorește acest lucru?

Care sunt sursele grozave de magneziu? Nuci precum migdalele, dar și grâne integrale, ciocolată neagră, spanac și varză kale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *