5 motive să bei un smoothie verde în fiecare zi

smoothie verde Imagine de ImagesBG / Pixabay

Ia-ți „la revedere” de la obiceiul de a nu servi micul dejun – am găsit soluția rapidă și gustoasă pentru o primă masă a zilei sănătoasă: un smoothie verde, pe care-l poți bea în fiecare zi.

Un stil de viață sănătos începe cu un mic dejun hrănitor. Dar fiindcă deseori trăim pe repede-înainte, sărim peste micul dejun și ne privăm de un aport esențial de nutrienți care ne conferă energie.

Avantajele smoothie-ului propus de noi? Conține predominant ingrediente verzi, naturale, te hidratează, te binedispune, este o alternativă de masă prietenoasă cu bugetul, iar dacă ai un blender în bucătărie, îl prepari cât ai zice „suc verde”.

Ce este un smoothie verde

Un smoothie verde este o băutură lichidă care se obține din mixarea mai multor legume cu frunze verzi, combinate cu o cantitate mai mică de fructe bogate în nutrienți. Ingredientele vedetă din smoothie pot fi: salata verde, spanacul, pătrunjelul, broccoli, varza kale. Iar bananele, merele, perele și avocado sunt însoțitori excelenți pentru smoothie-ul verde, care-i îmbogățesc gustul și textura.

Smoothie-ul verde poate fi un înlocuitor de succes al oricărei mese principale ale zilei, însă majoritatea adepților unui stil de viață sănătos preferă să-l consume la micul dejun.

5 motive să bei un smoothie verde în fiecare zi - 1

Imagine de Evita OchelPixabay

Beneficiile consumului zilnic de smoothie verde

1. Îți oferă un aport mare de clorofilă

Frunzele verzi din smoothie-uri conțin clorofilă, o substanță despre care specialiștii în sănătate afirmă că întărește sistemul imunitar, purifică sângele și oferă energie organismului.

2. Îmbunătățește concentrarea și claritatea minții

Legumele cu frunze verzi conțin antioxidanți și carotenoizi, doi nutrienți care susțin buna funcționare a creierului. Vitamina B prezentă în aceste legume este benefică pentru memorie și concentrare. Acidul folic din legumele cu frunze verzi stimulează claritatea mintală.

3. Crește consumul de fructe și legume

Smoothie-ul verde este o modalitate simplă de a-ți asigura aportul zilnic de fructe și legume, și totodată una prietenoasă cu bugetul. Societatea Americană de Cancer recomandă consumul a 5 până la 9 porții de fructe și legume pe zi. Dacă nu reușești să ajungi la aceste cantități prin alimentație, ia în considerare prepararea rapidă a unui smoothie verde.

4. Îmbunătățește digestia 

În smoothie-urile verzi se folosesc fructele și legumele întregi, cu tot cu pulpă/coajă, spre deosebire de majoritatea sucurilor fresh din fructe. Asta înseamnă că beneficiezi la maximum de fibre, necesare pentru buna funcționare a colonului și a tranzitului intestinal. Un smoothie verde băut zilnic este o modalitate gustoasă de a combate constipația pe cale naturală și de a-ți regla scaunele.

5. O piele mai frumoasă și mai catifelată

În general, cheltuim o groază de bani pe produse de îngrijire a tenului și pielii. Te-ai gândit vreodată că poți obține o piele mai catifelată și mai strălucitoare fără să investești atât de mult în produse cosmetice? Încearcă să bei un smoothie verde pe zi și lasă vitamina E, vitamina C, fibrele și antioxidanții din legume să-ți mențină pielea sănătoasă, indiferent de vârstă.

Te-am convins că merită să bei un smoothie verde pe zi și nu știi de unde să începi? Nicio grijă, avem câteva idei pregătite pentru tine. Nu uita să ne spui care este rețeta ta preferată de smoothie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *