5 rețete cu ciuperci, ușoare și gustoase

5 rețete cu ciuperci, ușoare și gustoase
Citește mai multe articole despre

Cu atâtea feluri de ciuperci disponibile pe piață, posibilitățile (dar și rețetele) sunt practic nenumărate! Fie că sunt mari ori mici, ieftine sau scumpe, găsite la noi în țară sau importate, nicicând nu a fost mai ușor să te bucuri de aroma lor. Te poți duce la piață să vezi ce găsești, sau dacă nu te simți inspirat, poți încerca colecția noastră cu 5 rețete cu ciuperci, ușoare și gustoase!

Ciupercile sunt foarte ușoare, având un aport caloric destul de mic. Un kilogram de ciuperci are puțin peste 200 de calorii, însă ele vin la pachet cu numeroși nutrienți precum vitamine, minerale și antioxidanți. Ele sunt alcătuite din 80% apă și au un conținut important de fibre. Gustul diferă în funcție de specia ciupercii, dar tocmai ăsta spunem noi că este farmecul lor. Dacă v-am făcut poftă, haideți să vedem și câteva rețete cu ciuperci.

5 rețete cu ciuperci, ușoare și gustoase

1. Sote de ciuperci pleurotus

Acest sote de ciuperci este atât de bun, încât îți va fi greu să te oprești din a-l mânca. Am folosit ciuperci pleurotus, pentru un plus de savoare, și le-am gătit într-un sos delicios de smântână, aromat cu usturoi, unt cu verdețuri și două tipuri de piper. Nu că ne lăudăm, dar acest preparat ne-a ieșit de minune.

2. Supă de ciuperci shimeji

Ce să mai mâncați într-o zi de post? Haideți să facem împreună o supă de ciuperci. Dar nu orice fel de ciuperci, ci unele pe care nu le consumăm în fiecare zi. Haideți să alegem frumoasele ciuperci shimeji. Acestea sunt foarte sănătoase, având un conținut ridicat de proteine, vitamine și antioxidanți. Asezonate cu puțin cimbru și foi de dafin, am făcut o supă ușoară și foarte gustoasă.

3. Frigărui de ciuperci cu cușcuș

Credeați că frigăruile pot fi doar cu carne? Fals! Astăzi ne îndepărtăm puțin de preparatul clasic și înlocuim proteina animală cu una puțin mai….vegetală. Înainte de a le pune pe grătar, am aromat ciupercuțele cu numeroase condimente (vă invităm să le încercați) și le- am servit cu un cușcuș aromat cu multe alte ingrediente. Un preparat simplu la prima vedere, dar cu numeroase suprize.

4. Mini tarte cu ciuperci de pădure și caju

Acest preparat merită a fi servit într-o dietă vegetariană, sau de ce nu chiar într-o zi de post. Din păcate, nu vă veți mai putea bucura de oul prăjite de pe deasupra, dar hei, măcar vă veți delecta cu aceste tarte. Ele eu în compoziție cartof dulce, ciuperci și nuci caju. Proteine, antioxidanți, vitamine, tartele acestea au tot ce aveți nevoie și pentru o dietă sănătoasă.

5. Drob vegetarian cu ciuperci

Am pregătit astăzi un aperitiv vegetarian, care este ideal a fi gătit de către aceia dintre voi care se gândesc și la dietă. Preparatul este unul fără gluten, am folosit doar puțină făină de năut. În schimb, drobul nostru vegetarian este plin de ciuperci și verdețuri, fiind perfect pentru un mic dejun gustos și sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *