5 rețete cu legume, pentru sezonul rece

5 rețete cu legume, pentru a sărbători toamna
Citește mai multe articole despre

Toamna tocmai a venit, iar odată cu ea parcă a venit și cheful nostru de a găti din ce în ce mai mult. Vara a trecut, așa că putem porni cuptoarele din nou, și găti tot felul de preparate gustoase. Apar în piețe toate legumele noastre preferate, așa că este un moment numai bun să ne bucurăm de ele. Pentru aceasta, am pregătit această colecție de 5 rețete cu legume, pentru a sărbători toamna. Dar nu vă oprim în a le găti pe tot parcursul anului. 

Toamna este anotimpul când începem să ne pregătim proviziile pentru iarna ce va veni. Începem să pregătim dulcețurile, bulionul, zarzavaturile, sau chiar murăturile. Iar fiindcă tot avem pe mână atâtea legume, haideți să le și folosim în câteva rețete. Această colecție vă va da un pic de inspirație la gătit, iar dacă sunteți începător, vă va ghida pentru a da gust mâncărurilor. Haideți să descoperiți ce rețete cu legume am pregătit pentru voi!

5 rețete cu legume de toamnă

1. Ghiveci de legume la cuptor

O rețetă de ghiveci este numai bună de avut în carnețelul de rețete. Este perfectă pentru o zi în care vrem să nu consumăm carne, sau pentru o seară vegetariană. Acest ghiveci plin de legume, și se gătește în două etape. Mai întâi pe aragaz, apoi toate legumele sunt răsturnate într-o tavă și date la cuptor pentru a se carameliza.

2. Tocăniță de ciuperci cu spanac

Căutați o rețetă ușoară pentru post? Haideți să facem împreună o tocăniță de ciuperci. Acestea au numeroase proprietăți anti-inflamatoare și ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic. Iar dacă suntem în sezonul de primăvară, haideți să adăugam și puțin spanac proaspăt, fiindcă merge de minune.

3. Mâncare de cartofi

Mâncarea de cartofi este o rețetă care poate fi consumată atât ca fel principal, cât și ca garnitură pentru o friptură bună. Însă, acum că a venit postul, prima variantă este mai plauzibilă. Este acel gen de rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar care reușește să-ți facă poftă purtându-te ușor cu gândul în perioada copilăriei.

4. Salată cu penne, cartofi și fasole verde

Ți se pare că doar carnea te satură? Haide să încerci ceva consistent, dar care este total lipsit de carne. Este o salată cu trei ingrediente de bază, și anume cartofii, fasolea verde și pastele. Acestea se fierb separat și se amestecă într-un bol mare de salată. Ca să legăm mai bine lucrurile, noi am adăugat puțin sos pesto și smântână, dar puteți folosi și un dressing pe bază de maioneză ori iaurt.

5. Salată de pere cu țelină și brânză cu mucegai

Astăzi vă propunem o salată puțin mai altfel decât cele cu care sunteți obișnuiți. Ingrediente delicioase precum para, brânza cu mucegai și țelina apio se combină foarte bine alături de un dressing cu ușoare note dulci si picante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *