Buna Vestire este primul prilej din acest post în care ne putem bucura și de altceva în afară de legume și fructe. Am pregătit pentru voi o colecție de 5 rețete cu pește, care mai de care mai gustoase.
Ți s-a părut greu să ții post până acum? Stai fără griji, astăzi este puțin mai ușor. Vom readuce peștele în meniu și ne putem bucura de o masă cu adevărat gustoasă. Am ales rețete cât mai diverse, pentru a satisface cât mai multe gusturi. Vei găsi fără probleme una și pe placul tău. Iar dacă sănătatea și nutriția sunt subiecte importante pentru tine, poți arunca un ochi pe articolul nostru despre cum să mănânci corect în perioadele de post.
5 rețete cu pește, pentru Buna Vestire
1. File de șalău pe pat de legume
Acest preparat gustos este gata cât ai zice… “pește”! Aroma șalăului se îmbină foarte frumos cu cea a legumelor, formând un preparat echilibrat și foarte nutritiv. Dacă vrei să-i oferi un plus de savoare, servește-l neapărat cu salsa de pătrunjel prezentată mai jos.
2. Saramură de crap
Ți-e poftă de o rețetă bună de pește? Hai să facem împreună una clasică. O rețetă de saramură picantă și gustoasă, numai bună a fi servită într-o zi de sărbătoare, ca asta. Cu ce pește să prepari saramura? Noi am ales niște fileuri de crap pe care le-am gătit nițel pe grătar înainte de a le arunca în saramură. A ieșit o nebunie!
3. Scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță
Scrumbia este unul dintre cei mai sănătoși pești de pe piață, având o concentrație foarte mare de acizi grași Omega 3 și 6. Nouă ne place să o gătim la grătar, împreună cu puțină mămăliguță și mujdei. Mai tradițional, așa!
4. Somon la cuptor cu citrice și sos de rodie
Somonul la cuptor este acea rețetă simplă și ușor de făcut care ne salvează în serile când nu avem prea multe idei despre ce să gătim. Hai să îi dăm însă un plus de savoare, combinându-l cu câteva felii de citrice. Aromează-l cu mirodenii precum cimbru, condimente cajun și sirop de rodie. Cu totul, o să fie gata în maximum 30 de minute.
5. Doradă umplută cu orez și ciuperci
În loc să gătești separat peștele și garnitura, gătește garnitura în pește! Trebuie doar să călești puțin orezul și ciupercile înainte de a umple dorada. Dorada umplută nu este coaptă oricum, ci înfășurată în hârtie de copt, pentru a nu pierde niciun strop de aromă.