5 rețete de clătite, pentru toate gusturile

rețetă clătite americane

Este greu să nu fii fan clătite! Ele sunt un preparat extrem de savuros, care îmbracă numeroase forme. Astfel, pe lângă numeroasele toppinguri pe care le putem adăuga, există și nenumărate tehnici de gătire pe care le putem folosi. Putem servi clătitele în aproximativ orice moment al zilei, dar noi le preferăm dimineața, la micul dejun sau brunch. Dacă ți-am făcut poftă deja, te invităm să-ți arunci un ochi pe colecția noastră de 5 rețete de clătite, pentru toate gusturile.

De exemplu, la noi în țară este foarte întâlnită versiunea franțuzească a clătitelor, care este mai subțire și se rulează. În Statele Unite, clătitele sunt ceva mai mici dar mai groase, pe când în țări precum Japonia, clătitele îmbracă forme aproape nebănuite. De asemenea, la toppinguri aproape că nu există restricții. Ne putem juca cu tot felul de combinații de dulce-sărat, și putem face nenumărate fusionuri culinare. Haideți să vedem ce am pregătit pentru voi.

5 rețete de clătite, pentru toate gusturile

1. Clătite sărate cu șuncă și somon

Un preparat complex, care pleacă de la ideea de bază de clătite. Așa că faceți un set de clătite, pe care să le umpleți cu următoarele ingrediente: brânză, șuncă de praga, somon afumat și salată verde. Rulați apoi aceste clătite sărate și tăiați-le în forme cât mai mici, pentru a fi mâncate mai ușor. Veți vedea că ați obținut un preparat numai bun a fi servit la micul dejun.

2.Clătite cu mere

Ne plac mult clătitele, poate prea mult! Haideți astăzi să facem unele americane, cu o consistență pufoasă, dar și cu un ingredient surpriză. Acesta este adăugarea în compoziție a câtorva mere proaspăt rase. Astfel, vei obține niște clătite delicioase, care nici nu vor mai avea nevoie de umplutură. Le poți servi cu puțină dulceață pe deasupra, miere sau sirop de arțar.

3. Clătite Ana Lugojana

Iată clătitele cu totul și cu totul speciale, care provin din Banat. Sunt cremoase și pline cu stafide (fanii stafidelor n-au decât să mărească doza!), iar prepararea lor nu durează foarte mult, cu condiția să avem pregătite din timp clătitele pentru umplut.

4. Mini-clătite cu fructe

Ce să mai facem pentru micul dejun? Haideți să facem clătite! Dar nu orice fel de clătite. Acestea de mai jos au compoziția clasică de clătite, dar diferă în mărime, fiind mult mai mici. Pentru servire, le-am așezat pe scobitoare, alături de fructe proaspete. Noi am adăugat banană și căpșuni, însă le puteți servi cam cu orice vă trece prin gând.

5. Tort de clătite cu mix de legume, bacon și mozzarella

Impresionează-ți familia și prietenii cu un tort de clătite! Deși este un tort, nu este un preparat dulce, ci unul sărat. Straturile de bacon prăjit și de legume gătite în unt îl fac cu adevărat delicios. Mozzarella completează gustul și textura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *