5 rețete cu mini-prăjituri pentru petreceri mari sau mici

5 rețete cu mini-prăjituri pentru petreceri mari sau mici

Pregătiți o mică petrecere acasă? Sau una mare? Indiferent de asta, tot trebuie să pregătiți un desert bun pentru oaspeții dumneavoastră. Acesta trebuie să arate bine, dar și să aibă un gust bun. Iar dacă musafirii sunt în număr mare, de ce să nu faceți niște mini prăjituri? Dacă vă simțiți harnici astăzi, haideți să ne apucăm de treabă, dar nu înainte de a studia colecția noastră de 5 rețete cu mini-prăjituri, numai bune pentru petrecerile mari sau mici.

Aceste mini-prăjituri pot părea migăloase, dar să știți că nu este chiar așa. Dacă veți respecta indicațiile noastre, sigur nu veți avea nicio problemă în a le pregăti. Iar ele sunt și foarte comode pentru musafiri. Le veți aranja pe un platou mare, iar ei se vor servi direct cu ele. Aveți grijă doar să calculați numărul de prăjituri la cel de musafiri, fiindcă ele sunt atât de bune, încât se vor termina imediat. Nu ne credeți? Încercați și veți vedea!

5 rețete cu mini-prăjituri pentru petreceri mari sau mici

 

1.Mini-brioșe cu Oreo și M&M

Pentru aceste brioșe veți avea nevoie de ramekinuri, însă dacă nu aveți acasă, puteți folosi și tavă de brioșe. Aluatul este unul moale și pufos, dar am adăugat și puțin Oreo pentru a-l face mai crocant și de ce nu, mai gustos. Pentru a desăvârși aspectul și gustul, am presărat deasupra și câteva bombonele M&M. Facem pariu că nu vă vor deranja!

2.Mini-brioșe cu ananas și caramel

Ați încercat combinația de caramel cu ananas? Credeți-ne pe cuvânt, e o nebunie. Noi am aflat asta când am gătit aceste mini-brioșe cu sos caramel făcut de la zero. Brioșele mai conțin o rondelă de ananas și un blat subțire, pufos și ușor. Brioșele sunt ușor de făcut, deci apucați-vă de treabă!

3.Mini prăjituri cu banane și semințe de in

Avem aici un desert pe care fanii noștri vegetarieni îl vor aprecia cu siguranță. Am folosit lapte de migdale, iar în compoziția aluatului găsim semințe de in și piure de banane (puteți folosi și câteva banane mai coapte). Adaugați-le însă acestor brioșe și glazura de ciocolată menționată în rețetă. Veți vedea că merge de minune!

4.Mini-clătite cu fructe

Ce să mai facem pentru micul dejun? Haideți să facem clătite! Dar nu orice fel de clătite. Acestea de mai jos au compoziția clasică de clătite, dar diferă în mărime, fiind mult mai mici. Pentru servire, le-am așezat pe scobitoare, alături de fructe proaspete. Noi am adăugat banană și căpșuni, însă le puteți servi cam cu orice vă trece prin gând.

5.Mini Choux

Aluatul de choux-uri este folosit cu precădere în patiseriile din Franța la realizarea unora dintre cele mai delicioase deserturi. Este un aluat ușor, cu o textură pufoasă care amintește de cea a eclerurilor. Noi am pregătit pentru ale noastre choux-uri o umplutură delicioasă cu cremă de brânză, nucă și puțină vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *