5 rețete de supe rapide, pentru cei aflați pe fugă

5 rețete de supe rapide, pentru cei aflați pe fugă

Suntem mai mereu pe fugă, și este greu câteodată să găsim timp pentru toate. Iar în magazinele de azi abundă oferta de semi-preparate. Dar proveniența și calitatea ingredientelor folosite nu este întotdeauna cea mai bună, astfel că cel mai bine este să ne întoarcem tot la gătitul acasă. Întrucât timpul nu este întotdeauna cel mai bun prieten al nostru, am pregătit pentru voi o colecție de 5 rețete de supe rapide, pentru cei aflați pe fugă.

Atunci când timpul sau poate energia nu ne lasă să gătim, supele devin o variantă ideală. Se fac destul de repede, iar de obicei cea mai grea parte este tăiatul legumelor. Dar legumele merită pentru că au numeroși nutrienți pe care este recomandat să îi consumăm cât mai des. Am ales pentru voi câteva supe care sunt gata repede, unele dintre ele chiar în mai puțin de 30 de minute. Ele sunt destul de diverse, astfel că fiecare poate găsi una care să îl încânte!

5 rețete de supe rapide, pentru cei aflați pe fugă

1. Supă de praz

Prazul este o legumă populară la noi (mai ales în zona Olteniei), care se potrivește la multe feluri de mâncare. Am pregătit astăzi o supă de legume, cu prazul în prim-plan, dar și cu alte ingrediente interesante. Supa este foarte rapidă și ușor de făcut, astfel încât nu aveți nicio scuză să nu vă apucați de treabă.

2. Supă cremă de porumb

Astăzi va oferim o rețeta minunată de supă crema de porumb. Se face foarte rapid, fiind gata în circa 25 de minute. Acoperă de asemenea mai multe gusturi. Porumbul are savoarea lui dulce, avem iuțeala dată de ardei, și aromă fresh de coajă de portocală. Îi puteți da un plus de savoare folosind ghimbir, mentă, și pătrunjel.

3. Supă de ceapă

Foarte sănătoasă, chiar dacă nu sunteți răciți. Are un conținut scăzut de carbohidrați și aproape deloc proteine, nu e prea grasă și are un aport mic de calorii. Mai mult, în cel mult jumătate de oră este gata. Serviți cu un pic de mărar presărat deasupra. Dacă vreți neapărat, puteți pune și niște smântână.

4. Supă de chimen

Vă prezentăm astăzi o supă foarte ușor de făcut și plină de arome. Această supă are ca principal ingredient – ați ghicit – chimenul, a cărei aromă exotică o veți simți cu siguranță. Supa are de asemenea multe legume, fiind perfectă pentru o zi de post sau un regim vegetarian. Și, vestea bună este că este gata în maximum 30 de minute!

5. Supă cremă de morcov

Cum puteți caracteriza o supă cremă? Noi spunem că ar trebui să fie caldă, hrănitoare și plină de arome. Iar supa de aici credem că respectă toate aceste atribute. Spunem noi că se face și repejor (doar 40 de minute) și că este la potential maxim când este servită cu crutoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *