We Love America! 5 rețete din bucătăria americană

We Love America! 5 rețete din bucătăria americană

Mâna sus cine vrea să călătorească în America! Chiar dacă momentan nu vă putem oferi un bilet de avion, vă putem ajuta să călătoriți un pic altfel, și anume cu gustul. Pentru aceasta, vă oferim o colecție de 5 rețete din bucătăria americană. Toate sunt deosebit de gustoase, nu foarte greu de făcut, și vă recomandăm cu căldură să le încercați! Și, cu puțin noroc, data viitoare le veți încerca chiar pe teritoriu american!

Cu ai ei zgârie-nori imenși și bulevarde hollywoodiene, America chiar are câte puțin din toate. Chiar dacă pretențioșii spun că nu există mâncare americană, există totuși câteva preparate specifice lor. Bucătăria americană este un amestec de influențe și fusion-uri, în care din păcate își mai fac locul și semi-preparate. Ale noastre 5 rețete din bucătăria americană vor fi însă făcute de la zero, iar pentru gustul lor garantăm!

5 rețete din bucătăria americană

1. Sandwich cu vită Sloppy Joe

Ați mâncat vreodată sandwich Sloppy Joe? Dacă nu, haideți să aflăm ce este. În primul rând este un sandwich popular în Statele Unite și Canada, fiind un “văr” al burgerului. În loc de chifteaua clasică de burger, carnea de vită este gătită cu sos de roșii, ceapă și sos Worcester, apoi este servită într-o chiflă obișnuită de burger. Rețeta are numeroase variațiuni, dar astăzi am zis să mergem pe cea clasică!

2. Mini-brioșe cu Oreo și M&M

Pentru aceste brioșe veți avea nevoie de ramekinuri, însă dacă nu aveți acasă, puteți folosi și tavă de brioșe. Aluatul este unul moale și pufos, dar am adăugat și puțin Oreo pentru a-l face mai crocant și de ce nu, mai gustos. Pentru a desăvârși aspectul și gustul, am presărat deasupra și câteva bombonele M&M. Facem pariu că nu vă vor deranja!

3. Prăjitură Monkey Bread

Monkey Bread este o prăjitură foarte populară în Statele Unite, a cărei denumire vine de la faptul că se mânâncă într-un mod simplu, cu mâna. Aluatul este unul moale și pufos, iar această prăjitură se servește de obicei fierbinte. Nu are multe ingrediente și nici nu se face prea greu, deci dacă nu aveți idei de deserturi pentru acest weekend, este o opțiune demnă de luat în seamă.

4. Sandviș muffuletta cu mortadella și legume coapte

Stiți ce este muffuletta? Este un sandviș foarte popular în America, în special în statul american Louisiana. Cei care îl servesc cel mai des sunt imigranții italieni. Umpluturile sunt diverse, de la mezeluri la brânzeturi sau legume. Versiunea noastră conține mortadella, brânză Cheddar și legume la cuptor. Delicios!

5. Tort de morcovi

Acum ceva mai mulți ani alăturarea morcovului cu tort nu prea avea niciun sens. Însă, în ultimii ani aceste torturi de morcovi au invadat bucătăriile din România. Si nici nu e de mirare fiindcă sunt pur și simplu delicioase! Blatul este unul ușor și pufor, iar crema de pe deasupra îl ajută să se exprime la adevărata lui valoare. Dacă nu ați mai încercat până acum, vă recomandăm cu căldură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *