Mamma Mia! 5 rețete din bucătăria italiană de neratat

rețete din bucătăria italiană

Astăzi ne-am hotărât să împărtășim cu voi ceva delicios: cinci rețete din bucătăria italiană! Aceasta este una dintre cele mai diverse și populare bucătării naționale, având fani cam în toate colțurile mapamondului. Rețetele alese de noi sunt absolut delicioase, și vă invităm cu drag să le încercați!

Când ne gândim la rețete din bucătăria italiană, știm că ele sunt foarte gustoase, iar de multe ori sunt caracterizate prin simplitate: au doar 3-4 ingrediente principale. Printre cele mai populare preparate italiene regăsim pastele, pizza, focaccia, risotto, lasagna și salatele.

5 rețete din bucătăria italiană de neratat

1. Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetele astea delicioase își au originea în Campania și ce le face pe ele atât de speciale este amestecul de paste cu pește (anșoa în special), măsline, capere și usturoi. Bineînțeles, există variante, nimic nu e bătut în cuie. Avem ingrediente simple combinate cu măiestrie și gătite rapid, deci un exemplu tipic de bucătărie italiană.

2. Cannelloni cu brânză și spanac

Această rețeta de paste cannelloni se remarcă prin umplutura delicioasă de spanac, feta, și parmezan. Astfel, dacă sunteți fanii preparatelor cu extra-brânză, ați nimerit rețeta potrivită. Oferiți-i multă savoare folosind usturoi, oregano, nucșoară, și anșoa.

3. Salată Panzanella

Credeți că puteți spune nu acestei salate Panzanella? Este foarte ușor de făcut și ideal de servit într-o zi toridă de vara. Elementele de baza ale salatei sunt dovlecei, roșii, ceapă, usturoi, și crutoane. Și, bineînțeles, nu uitați de dressing.

4. Rulouri de lasagna cu sos de parmezan

Nu e nici clasica lasagna, nici cannelloni. Am folosit puțin diferit foile de lasagna, în care am rulat carne tocată și brânză Emmental. Preparatul se completează perfect cu un sos cremos de parmezan și oregano.

5. Vită cu sos de ton și anșoa

Acest preparat pornește de la clasicul “vitello tonnato”, adică italienescul vițel cu sos de ton, servit de obicei ca aperitiv, la temperatura camerei. Dar am schimbat puțin rețeta și am înlocuit vițelul cu vită, iar sosul l-am îmbăgățit cu fileuri de anșoa și puțin vin alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *