5 rețete la cuptor, perfecte pentru toamna aceasta

5 rețete la cuptor, perfecte pentru toamna aceasta

    Cuptorul este unul din prietenii noștri cei mai buni, și de ce nu ar fi așa? De cele mai multe ori, aruncăm tot felul de ingrediente într-o tavă, dăm drumul la cuptor și ne înarmăm cu răbdare. Atunci când casa este umplută de arome, știm că totul este gata și ne putem așeza la masă. Vara a trecut, odată cu ea și căldurile, astfel că putem ușor-ușor să îl punem din nou în funcțiune. Acest lucru îl putem face cu această colecție de 5 rețete la cuptor, perfecte pentru toamna aceasta.

    Pe lângă boboci, toamna se numără și rețetele gustoase, iar ce poate fi mai gustos decât ceva la cuptor? Acesta leagă bine aromele tuturor ingredientelor folosite, și pătrunde bine carnea. Astfel, aceasta poate fi crocantă la exterior, moale și bine făcută la interior. Dar, probabil toți știți cum funcționează lucrurile. Haideți să și punem cuptorul la treabă cu această colecție de rețete la cuptor.

    5 rețete la cuptor, perfecte pentru toamna aceasta

    1.Copănele de pui la cuptor cu citrice

    Niște copănele de pui la cuptor pot părea ceva banal, dar nu atunci când intervenim noi. Ce este important la carnea de pui este s-o combini cu ingredientele potrivite. Puiul va căpăta un plus de savoare de la citricele pe lângă care este gătit, iar condimentele și siropul de rodie vor fi tușa finală.

    Copănele de pui la cuptor cu citrice

     

    2.Doradă la cuptor cu risotto

    Dorada este unul dintre peștii noștri preferați, cu gust fin, carne albă și destul de puține oase. Am gătit-o astăzi în cuptor, dar nu înainte de a-i pregăti și o garnitură. Nu puteam pune chiar orice în farfurie, și am ales un risotto cu parmezan, aromat cu puțin mărar și coajă de lămâie.

    Doradă la cuptor cu risotto

     

    3.Pulpă de miel la cuptor cu cartofi

    Chiar dacă Paștele poate a trecut sau este încă departe, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura oricând de savoarea incomparabilă a cărnii de miel. Pulpa este masată bine cu ulei și condimente, apoi acoperită cu folie și dată la cuptor pentru 3 ore la foc mic, ce va ajuta mult la frăgezirea cărnii. Ca garnitură, nu vă chinuiți și serviți-o cu o porție de cartofi la cuptor. Nimic mai simplu!

    Pulpă de miel la cuptor cu cartofi

    4.Iepure la cuptor cu ciuperci

    Deși carnea de iepure este ușoară, nu se consumă prea des pe la noi. Este bine să o aromatizăm întâi, așa că hai s-o marinăm într-un amestec de vin roșu condimentat bine. Regăsim în acest baiț, printre altele, sos de soia, curry, cimbru, oregano și coriandru. Și dacă mai punem în tava de copt și câteva ciuperci, atunci să vezi!

    Iepure la cuptor cu ciuperci

    5.Mere la cuptor cu ovăz și scorțișoară

    Să ții o dietă nu este tocmai ușor. Mai ales dacă îți plac deserturile. Din fericire însă, există multe deserturi sănătoase și gustoase din care poți alege. Acesta este pentru fanii merelor coapte cu scorțișoară, peste care am adăugat niște fulgi de ovăz, puțină vanilie și miere. Iar la final, poți servi totul cu puțin iaurt grecesc pe deasupra.

    Mere la cuptor cu ovăz și scorțișoară

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *