5 rețete pentru prăjituri de povestit nepoților

5 rețete pentru prăjituri de povestit nepoților

Sunteți nostalgici cu privire la gustul deserturilor din copilărie pe care vi le gătea bunica sau mama? Toți cred că suntem, și nici nu e de mirare. Nimic nu se compară cu gustul unei prăjituri de casă cu ingrediente naturale. Dacă vreți să găsiți niște rețete cu care la rândul vostru, să vă bucurați nepoții, avem aici o colecție de 5 rețete pentru prăjituri de povestit nepoților!

Nu ați mai gătit prăjituri până acum? Nu e nicio problemă, învățăm împreună! În fond, poate nici pe bunica nu a învățat-o nimeni. Ideea în cazul deserturilor este să experimentăm, și mai ales să nu ne descurajăm atunci când poate nu ne ies de la prima încercare. Urmați indicațiile noastre și sigur vor ieși numai bune de savurat cu prietenii ori familia.

5 rețete pentru prăjituri delicioase

1. Prăjitură cu fructe și lichior de portocale

Ce zici de o prăjitură plină de fructe, cu aromă de portocale, scorțișoară și vanilie? Adaugă în compoziție atât măr cât și fructe uscate, înmuiate înainte în lichior de portocale. Nu uita de nucile pisate. Ele vor desăvârși gustul și textura prăjiturii.

2. Prăjitură cu ananas, zmeură și caramel

Băgați bine de seamă, aceasta este o prăjitură răsturnată! Veți vedea de ce, urmând pașii. Puteți folosi mai multe felii de ananas sau mai multă zmeură, după gust. Noi am folosit castronașe ramekin pentru a obține această formă, dar nu e obligatoriu.

3. Prăjitură cu migdale și foi de napolitană

Vreți un desert care să vă transporte pentru puțin timp în perioada copilăriei? Haideți să facem împreună această prăjitură cu migdale și foi de napolitană. Foile de napolitană sunt aranjate în straturi, lipite între ele de o cremă de ciocolată amăruie, ce are în componență unt, esență de cafea și migdale coapte mărunțite. Ce mai, un deliciu!

4. Prăjitură cu bulion

Aceasta este o prăjitură clasică, pe care fanii deserturilor o vor aprecia cu siguranță. Mai ales cei nostalgici cu privire la deserturile din copilărie, fiindcă acesta este unul cum poate doar bunica mai făcea. În cazul în care combinația de bulion cu dulce vi se pare puțin mai ciudată, vă invităm cu drag s-o încercați fiindcă acest desert este pur și simplu delicios.

 

5. Prăjitură cu mălai și portocală

Credeați că mălaiul se folosește doar la mămăligă? Nimic mai fals! Astăzi a fost unul dintre elementele principale ale acestei prăjituri delicioase. Aromele ei sunt dintre cele mai exotice, ducând cu gândul la rețete din zona Orientului Mijlociu. Ea este dată spunem noi în primul rând de apa de portocal, apoi de cardamom și lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *