5 rețete sărace în carbohidrați pentru dieta voastră

5 rețete sărace în carbohidrați pentru dieta voastră

Stim cu toții că să ții o dietă nu este tocmai ușor. Unul dintre primele lucruri pe care le aflăm de la o căutare pe internet sau poate chiar de la un nutriționist este să reducem consumul de carbohidrați. Dacă nu te descurci în alegerea rețetelor potrivite, sau pur și simplu ești în pană de idei, venim în ajutorul tău cu această colecție de 5 rețete sărace în carbohidrați pentru dieta ta.

Am vorbit atâta despre ei, dar ce înseamnă mai exact o dietă săracă în carbohidrați? Asta înseamnă un consum redus de produse bogate în zahăr și produse făinoase (pâinea, pastele, diferite aluaturi, etc). Astfel, într-o dietă săracă în carbohidrați se recomandă consumul de proteină (carne, ouă), de legume crescute deasupra solului (fără cartofi, ceapă, rădăcinoase) și a grăsimilor de proveniență naturală (cum ar fi untul). Dar cam care ar fi acele rețete sărace în carbohidrați? Aflăm imediat!

5 rețete sărace în carbohidrați pentru dieta voastră 

1. Ceafă de porc condimentată la grătar

Ceafa de porc este un preparat pe care îl cunoaștem cu toții destul de bine. Și e ușor de înțeles de ce. Ceafa este probabil cea mai gustoasă parte a cărnii de porc, având o compoziție ideală de grăsime și carne. Am gătit-o pe grătar, dar nu înainte de a o condimenta bine cu paprika, usturoi și chimion.

 

2. Ciuperci pleurotus la cuptor cu parmezan

Un aperitiv simplu, ce ne ajută să ne bucurăm de gustul puternic al ciupercilor pleurotus. Ele au o textură foarte apropiată de cea a cărnii, și sunt foarte folosite în bucătăria vegetariană. Aici le-am dat la cuptor, dar nu înainte de a le aroma cu puțină sare și piper, și de a adăuga puțin parmezan.

3. Cotlete de porc cu varză și măr

Vreți o masă care să vă satisfacă pofta de mâncare? Ce ziceți de o porție generoasă de cotlete de porc, aromate cu unt, salvie și usturoi? Noi unii am fi pe deplin satisfăcuți. Iar dacă vreți o garnitură un pic mai dietetică, vă recomandăm o porție de varză sotată cu măr și morcov.

4. Pui la cuptor cu salvie, usturoi și scorțișoară

Un pui întreg la cuptor este o masă delicioasă, așa că trebuie să ne bucurăm de ea ca atare. Am turnat lapte din belșug pentru a frăgezi bine carnea, și am aromat totul cu scorțișoară, usturoi și salvie. Multe arome interesante se întâlnesc în acest preparat, care abia așteaptă a fi gătit.

5. Frittata cu brânză și spanac

Fritatta este un preparat similar cu omleta, dar se distinge prin faptul că se gătește la cuptor în loc de pe aragaz. Spunem noi că este un preparat perfect a fi servit la micul dejun. Pentru această rețetă ne-am jucat cu puțin spanac proaspăt, brânză de vaci și cașcaval ras. Am dat totul la cuptor pentru vreo 45 de minute și am așteptat cu nerăbdare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *