5 rețete simple și sănătoase pentru orice ocazie

5 rețete simple și sănătoase
Citește mai multe articole despre

Dacă vrei să-ți mai împrospătezi meniul, atunci aceste 5 rețete simple și sănătoase sunt fix ce cauți! Sunt ușor de făcut și primesc o notă mare la capitolul „nutriție”!

5 rețete simple și sănătoase de încercat

1. Cremă de fasole albă cu smântână și usturoi

Ca și salata de vinete, și crema de fasole este un aperitiv cunoscut, ambele fiind consumate de preferință întinse pe pâine. Noi am ales să amestecăm crema noastră cu smântână, usturoi și cu parmezan ras. Credem că am făcut-o chiar mai interesantă, aromatizând-o cu suc de lămâie, cimbru și ulei de măsline.

crema-de-fasole-alba-cu-smantana-si-usturoi

2. Terci de ovăz cu turmeric și fructe de pădure

Terciul de ovăz este o mâncare fără pretenții și foarte nutritivă, numai bună pentru a începe ziua. Dar ca orice lucru, și terciul poate fi perfecționat. În cazul de față, o lingură de turmeric, o lingură sau două de fulgi de cocos și fructele de pădure pot face diferența.

5 rețete simple și sănătoase

3. Frittata cu cârnați și rucola

În dimineața asta, o frittata pentru 4 persoane este pe cale de a-ți face ziua mai frumoasă, ție și altor 3 comeseni. Frittata este varianta italiană, îmbunătățită ar spune unii, a omletei noastre cea de toate zilele. Deci pregătește cârnații, rucola, ouăle, parmezanul și laptele și hai la treabă.

frittata-cu-carnati-si-rucola

4. Supă cremă de cartofi și ciuperci

Iată încă o supă cremă delicioasă și nutritivă, așa cum îi stă bine unei supe cremă. De data aceasta cu cartofi și ciuperci pe care le fierbem într-o supă de legume aromatizată cu cimbru și boia. Nu pot lipsi usturoiul și ceapa călite și nici smântâna cea cremoasă.

supa-crema-de-cartofi-si-ciuperci

5. Prăjiturele din fulgi de ovăz și morcovi

50 de minute! Doar atât îți trebuie pentru a face niște prăjiturele pe bază de fulgi de ovăz și făină de secară. Unde mai pui că au și morcov ras și nuci. Sunt “cu cranț”, dar în același timp au și textura melasei. Pentru a contracara un pic gustul dulce, vom adăuga și nițel ghimbir ras. Nouă ne-au ieșit o nebunie!

prajiturele-din-fulgi-de-ovaz-si-morcovi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *