5 rețete vegetariene, tentante și pentru carnivori

5 rețete vegetariene, tentante și pentru carnivori

Sigur, și noi suntem mari fani ai cărnurilor gustoase, însă este bine să mai și renunțăm la ele din când în când. Specialiștii recomandă în jur de doar două-trei mese pe săptămână care să conțină carne, iar noi încercăm la rândul nostru să ne ținem de treaba aceasta. Poate mâncarea vegetariană nu-ți pare a fi cea mai apetisantă, însă te asigurăm că o combinație bună de legume îți poate face poftă instant. Dacă ne crezi, iată mai jos 5 rețete vegetariene, tentante și pentru carnivori.

Spuneam că mâncărurile de legume sunt sănătoase și așa este, fiindcă multe din ele au numeroase proprietăți care luptă împotriva celulelor canceroase sau bolilor cardiovasculare. Iar acum că a venit și toamna, este mai ușor ca niciodată să mănânci mai multe legume. Pentru pofticioși, am introdus în această listă mâncăruri care au de obicei în centru carnea, însă reinterpretate în stil vegetarian. Haideți să vedeți numai, ce gust bun au aceste rețete vegetariene!

5 rețete vegetariene delicioase

1. Burger vegetarian cu năut și ovăz

Un burger vegetarian? Carnivorii vor strâmba din nas, însă cei care apreciază mâncarea vegetariană, sigur se vor bucura de acest preparat. Chifteaua de burger este alcătuită din năut, ovăz și morcov, ingrediente ce se combină foarte bine între ele. Lista de toppinguri poate varia de la rețetă la rețetă, noi am mers pe una clasică, cu salată verde, ceapă, roșie și avocado.

2. Drob vegetarian cu ciuperci

Am pregătit astăzi un aperitiv vegetarian, care este ideal a fi gătit de către aceia dintre voi care se gândesc și la dietă. Preparatul este unul fără gluten, am folosit doar puțină făină de năut. În schimb, drobul nostru vegetarian este plin de ciuperci și verdețuri, fiind perfect pentru un mic dejun gustos și sănătos.

3. Ciorbă de burtă vegetariană

Ciorba de burtă? O delicatesă, fără doar și poate. Nu și pentru vegetarieni însă! Din fericire pentru ei, lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Am înlocuit burta de vită cu ciuperci pleurotus, acestea din urmă având o textură și gust chiar apropiat de original. Această ciorbă nu are nici smântâna, dar veți vedea că am înlocuit-o cu un ingredient surpriză. Această rețetă poate fi încercată chiar și într-o zi de post!

4. Musaca vegetariană

Suntem ferm convinși că vă place musacaua, iar pentru aceia dintre voi care țin o dietă vegetariană (sau țin post), am venit cu această rețetă. Am păstrat straturile de cartofi, dar am înlocuit stratul de carne cu unul din legume. Am adăugat vânătă, ardei gras și ceapă, dar puteți alege orice altă combinație de legume care vă face cu ochiul.

5. Sarmale vegetariene în foaie de ștevie

Suntem siguri că vă plac sarmalele, dar ce părere aveți despre cele vegetariene? Cu puțină atenție și pricepere în bucătărie, pot fi măcar la fel de bune ca cele cu carne. Umplutura acestor sarmale este cu linte, orez și brânză de vaci, totul aromat cu usturoi și mentă. Dar nu am discutat despre foile de sarmale. Am folosit foaie de ștevie, pe care am ales-o datorită gustului ușor acrișor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *