5 tipuri de alimente pentru a lupta cu simptomele menopauzei

5 tipuri de alimente pentru a lupta cu simptomele menopauzei - 1 Photo by Diego Pontes from Pexels
Citește mai multe articole despre

Viață modernă, agitată și stresul tot mai mare aduc schimbări hormonale importante în viața femeilor. Din ce în ce mai multe femei se confruntă cu acest aspect care aduce după sine începerea menopauzei mult mai devreme decât este normal. Menopauza apare în jurul vârstei de 50 de ani dar, din cauza noului nostru mod de viață, lucrurile nu mai sunt atât de echilibrate, instalându-se chiar și la 35-40 ani.

Dar nu îți face probleme, există foarte multe alimente care te vor face să te simți bine atât pe toată durata menopauzei, cât și la debutul ei.

Odată cu instalarea menopauzei, multe femei se plâng de bufeuri, dureri de cap, uscăciune vaginală, creștere în greutate, fluctuații de dispoziție, mâini și picioare reci, probleme cu memoria și incapacitate de concentrare. Fluctuațiile hormonale sunt cauza acestor manifestări și ele pot fi ținute sub control cu cinci tipuri de alimente bogate în nutrienți, minerale și vitamine.

1. Alimente bogate în fitoestrogeni

5 tipuri de alimente pentru a lupta cu simptomele menopauzei - 2

Imagine de pasja1000 de la Pixabay

Fitoestrogenii sunt compuși vegetali care sunt capabili să se lege cu receptorii estrogeni și pot suplini unele dintre efectele estrogenului care nu se mai produce în corpul nostru atunci când este se instalează menopauza.

Alimentele bogate în estrogeni includ:

 • Soia / alimentele din soia
 • Semințe de in
 • Nuci
 • Cereale integrale
 • Mere
 • Fenicul

Studiile arată că un aport ridicat de alimente vegetale ajută mult la ameliorarea simptomelor specifice menopauzei.

2. Legumele din familia cruciferelor, cum ar fi varza, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles și varietatea Kale vor fi alegeri potrivite pentru perioada menopauzei datorită capacității lor de a te proteja împotriva cancerului de sân și a bolilor de inimă, dar și grație conținutului ridicat de nutrienți care susțin sănătatea oaselor, cum ar fi calciul, magneziul și acidul folic.

5 tipuri de alimente pentru a lupta cu simptomele menopauzei - 3

Imagine de Shutterbug75 de la Pixabay

3. Alimente bogate în acizi grași Omega-3

 • Macrou, Hering, Somon, Sardine
 • Ulei de somon, Ulei de cod
 • Nuci
 • Semințe chia, semințe cânepă
 • Gălbenuș ou

4. Alimente bogate în fibre

5 tipuri de alimente pentru a lupta cu simptomele menopauzei - 4

Imagine de 旭刚 史 de la Pixabay

Introducerea fibrelor în alimentație, sub formă de cereale integrale, fructe și legume, poate scădea colesterolul, glicemia și poate preveni constipația – toate problemele de sănătate care pot surveni pe măsură ce ajungi la menopauză și nu numai. Fibra are avantajul suplimentar de a-ți oferi senzația de sațietate. În mod ideal, experții recomandă între 25 și 30 de grame de fibre pe zi pentru a-ți menține sistemul digestiv fără probleme.

5. Leguminoasele

5 tipuri de alimente pentru a lupta cu simptomele menopauzei - 5

Imagine de yilmazfatih de la Pixabay

S-a dovedit că sursele de proteine ​​pe bază de plante, cum ar fi leguminoasele, întârzie debutul menopauzei precoce și prelungesc funcția de reproducere feminină. O porție pe zi din fasole, mazăre, linte, soia sau tofu poate avea un efect benefic asupra funcției ovariene și va reduce inflamațiile sau stresul oxidativ.

Leguminoasele sunt încărcate cu vitamine, minerale, antioxidanți și fibre benefice. Încearcă să reduci consumul de carne și lactate pentru a consuma zilnic o sursă de proteine vegetale. Așa, vei avea controlul greutății, vei face față simptomelor datorate menopauzei și te vei simți ușoară și plină de energie.

O abordare naturală și o dietă echilibrată te vor face să te simți bine și să ai încredere în tine. Iar această etapă a vieții noastre va fi una ușoară și normală.

Sunt Alina și ador să gătesc variat, rapid și simplu. Cei 4 muschetari ai mei mă provoacă zilnic să le gătesc ceva proaspăt și bun. "SoDelicious" este concluzia lor după fiecare masă. O mămică fericită cu copii mâncăcioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *