Consumă-le pentru o viață mai bună
Nu trebuie să te mire că te simți rău după ce ai făcut exces de mâncare de tip fast-food sau după o porție mare de desert. De cele mai multe ori organismul reacționează la ceea ce îi oferim și astfel ajungem la concluzia că este adevărată zicala: “ești ceea ce mănânci”.
Sănătatea noastră depinde într-o mare măsură de ceea ce mâncăm, de produsele pe care le includem în alimentația zilnică. Cum noi, ca oameni, suntem diferiți, același lucru se întâmplă și în cazul alimentelor. Fiecare are proprietățile sale și contribuie sau nu la sănătatea organismului nostru.
Pentru că unele alimente au proprietăți excepționale, acestea nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Cartoful mov a fost declarat recent printre cele mai sănătoase legume. Află mai multe despre el din articolul de mai jos:
Iată care sunt 6 dintre cele mai sănătoase alimente din lume:
- Lămâia este un aliment care își merită pe deplin locul în acest articol. Aceasta oferă peste 100% necesarul de vitamina C din doza zilnică recomandată. Joacă deopotrivă și un rol important în prevenirea degradării celulelor, dar are și rol antiinflamator.
- Avocado este un aliment bogat în acizi grași sănătoși care ajută la diminuarea cantității de colesterol rău din organism. Conține aproximativ 50% din doza zilnică de fibre și un procent ridicat de acid folic, putând reduce riscul de afecțiuni cardiace. Un fruct sau două de avocado pe săptămână va asigura beneficii incredibile pentru sănătate: grăsimi nesaturate, vitamina B6 și mult acid folic.
- Un broccoli de mărime medie te poate ajuta să ai oase mai puternice. Acesta are o cantitate suficientă de vitamina K și C care acoperă necesarul din doza zilnică recomandată fără probleme.
- Jumătate de cană de linte fiartă conține peste 12 grame de proteine și 32% din necesarul zilnic de fibre. Lintea este o sursă excelentă de proteine, fibre, acizi grași Omega 3, Omega 6, antioxidanți, minerale, vitamine din grupul B, vitamina A, C, E si K. Aceasta are proprietatea de a echilibra nivelul de colesterol din sânge și de a fortifica organismul. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reglează tranzitul intestinal.
- Somonul este sursă excelentă de acizi grași Omega 3, al căror consum este corelat cu un risc mai scăzut de boli cardiace. O singură porție de somon conține peste 50% din doza zilnică recomandată de vitamina B3. 100 g de somon pe zi pot reduce riscul apariției unor boli precum sindromul Alzheimer și demența.
- Usturoiul este antibioticul natural care luptă cu bacteriile, reduce nivelul de colesterol și controlează tensiunea arterială. Usturoiul conține la fel de multă vitamina C ca portocalele.
Câte dintre alimentele din lista de mai sus se regăsesc în alimentația ta zilnică? Dacă sunt unele pe care nu le consumi deloc, atunci sfatul nostru este să o faci. Nu uite nicio clipă de sănătatea organismului tău și încearcă să-i asiguri alimentele de care are cea mai mare nevoie.
Citește articolul de mai jos pentru a afla unde se găsesc cele mai sănătoase alimente: