8 gustări de seară pe care le poți consuma fără sentimente de vinovăție

8 gustări de seară pe care le poți consuma fără sentimente de vinovăție - 1 Imagine de Ajale de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Ți se întâmplă des să-ți fie poftă de ceva bun seara? Cu siguranță ai auzit și tu de regula pentru o siluetă de vis, pe care te străduiești din răsputeri să nu o încalci: nu mânca după ora 18:00. Stai liniștit, perspectivele s-au mai schimbat între timp, iar studiile ne arată că sunt gustări pe care le poți mânca seara fără sentimente de vinovăție. Singura regulă pe care trebuie să o respecți este moderația.

1. Hummus

Când ți se face foame seara târziu, ia în considerare o porție de hummus pregătit acasă. Este un preparat bogat în proteine, iar servit alături de bețe de morcovi sau țelină, îți va ține de foame până a doua zi.

2. Iaurt grecesc

O vizită nocturnă la frigider te poate face să adaugi câteva grame în plus, dar nu și dacă știi ce gustări să alegi de pe rafturile sale. Iaurtul grecesc consumat cu moderație este o opțiune căreia îi poți spune „da” fără regrete. Are un conținut scăzut de zahăr și grăsimi, prin urmare, nu va face rău siluetei. De asemenea, un iaurt grecesc savurat înainte de culcare îți oferă o doză considerabilă de aminoacizi care-ți induc somnul, prin urmare, dacă suferi de insomnii, știi ce ai de făcut.

3. Anumite legume și fructe

Dacă ți se face frecvent foame seara târziu, pregătește-ți în avans o salată de legume, câteva bețe de morcovi sau de țelină, sau mănâncă o banană. Banana conține melatonină, care te va ajuta să dormi mai bine.

4. Brânză

Nu un pachet întreg, ci doar o felie de brânză (poți opta pentru una săracă în grăsimi) este îndeajuns pentru a-ți potoli foamea și a rezista până a doua zi.

5. Biscuiți din cereale integrale

Exact, nu orice tip de biscuiți sunt potriviți pentru o gustare de seară, ci doar cei care au carbohidrați complecși, fiind totodată și săraci în calorii.

6. Fistic

Fisticul este un tip de nucă bogat în melatonină, o substanță care te ajută să dormi mai bine. 50 de grame de fistic decojit conțin 280 de calorii și 0,033 mg de melatonină. Cantitatea de melatonină de care ai nevoie pentru a dormi bine este cuprinsă între 0.2 și 5 mg.

7. Ouă

Cunoscute drept cel mai complet aliment, ouăle sunt extrem de versatile și pot fi strecurate în gustări numai bune de savurat seara târziu, când foamea sau poftele îți dau târcoale. Fierbe niște ouă tari, taie-le cubulețe și adaugă-le într-o salată cu legume. De asemenea, le poți felia subțire și servi împreună cu biscuiții din cereale integrale.

8. Căpșuni

Iată o gustare revigorantă și sățioasă. Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, și totodată conțin și o cantitate adecvată de melatonină.

Când vine seara, nu-ți mai pune pofta-n cui, ci alege cu grijă acele tipuri de gustări care nu au un impact nedorit asupra siluetei tale. 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *