Ai auzit de nucile-tigru? Sunt un super-aliment

nuci tigru Imagine de Rachael Gorjestani via Unsplash
Citește mai multe articole despre

Nucile tigru și-au câștigat reputația de super-aliment după ce s-au descoperit elementele nutriționale pe care le conțin.

Deși nu sunt chiar nuci, nucile-tigru sunt de fapt niște tuberculi ai plantei Chufa, o tufă care își are originile în Africa. Acestea au o textură cremoasă, iar la aromă se aseamănă foarte mult cu nuca de cocos. În zilele noastre, chufa se regăsește cu precădere în Spania.

Ce proprietăți nutritive au nucile-tigru

  • Un prim lucru demn de menționat este că nucile-tigru nu provoacă alergii. Acestea reprezintă o adevărată sursă de energie datorită conținutului mare de grăsimi, glucide și proteine. Conțin minerale precum fosfor, potasiu, vitamina C și vitamina E.
  • O altă proprietate care nu trebuie trecută cu vederea este că nucile tigru conțin un amidon rezistent care nu se digeră și care acționează ca un pre-biotic. Acesta ajută la scăderea glicemiei, ajută tractul digestiv să funcționeze corect și mai contribuie și la instalarea senzației de sațietate.

Vitamina C ajută sistemul imunitar să lupte cu bacteriile în sezonul rece. Vezi care sunt fructele care te pot ajuta în această perioadă de viroze și gripă:

10 fructe care conțin cea mai mare cantitate de vitamina C

Care sunt beneficiile nucilor-tigru

  • Au un conținut mare de fibre. Acestea contribuie la prevenirea constipației, dar te ajută și atunci când vine vorba despre ținerea greutății sub control pentru că îți oferă senzația de sațietate de care ai nevoie în acest proces.
  • Se pare că nucile tigru reprezintă un adjuvant și pentru persoanele care se confruntă cu probleme ale inimii. Acestea sunt recomandate de medicii cardiologi pentru că reprezintă o sursă bogată de grăsimi nesaturate.
  • Sunt o sursă importantă de magneziu. 100 de grame de nuci tigru conțin aproape 17% din doza zilnică recomandată.
  • Nucile tigru reprezintă și o sursă importantă de potasiu, mai mult decât o banană. Potasiul ajută organele să își îndeplinească corect funcțiile și contribuie în egală măsură și la îmbunătățirea digestiei.
  • Au un conținut mare de arginină, care ajută la funcționarea în parametri normali ai glandei hipofize, deci asigură un flux sanguin normal.

Unde se găsesc și cum se consumă nucile-tigru

Nucile-tigru se găsesc în magazinele naturiste, dar se pot comanda și online. Se mai comercializează și sub formă de făină.

Înainte de a fi consumate, nucile tigru trebuie lăsate la hidratat cel puțin 12 ore. Cel mai la îndemână este să le lași de seara până dimineața. Se scurg apoi de apă și se pot consuma ca atare sau pot fi introduse în diverse rețete.

Făina de nuci tigru se poate utiliza în prepararea produselor de panificație sau patiserie, dar trebuie menționat că se poate folosi și în combinație cu alte tipuri de făină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *