Ce alimente amare nutritive merită mâncate?

alimente amare nutritive Imagine Karl-Heinz Lüpke de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Te ferești cumva de alimente amare nutritive? E clar că nu sunt mereu pe placul tuturor. De fapt, o mulțime de oameni le detestă de-a dreptul. Mare păcat, pentru că sunt foarte sănătoase pentru oricine și pot fi ingredientul principal în mâncăruri foarte gustoase. 

Dar mereu există vești bune. De exemplu, știai că îți poți antrena corpul să înceapă să se bucure de aceste alimente amare nutritive? Trebuie doar să exersezi! Și dacă reușești să îți iei un angajament în acest sens, e timpul să incluzi mai multe asemenea alimente în dietă. Beneficiile sunt aproape infinite.

Alimentele amare nutritive nu sunt o categorie foarte specifică, pentru că fiecare are vitaminele și mineralele sale și, implicit, efecte diferite asupra organismului tău. Dar majoritatea dintre ele te protejează împotriva cancerului, bolilor cardiace și diabetului. De asemenea scad inflamația. Îți îmbunătățesc sănătatea tractului gastrointestinal, vederea și funcția hepatică. Ceea ce nu strică niciodată!

5 alimente amare nutritive de nota 10

1. Legumele crucifere

Acestea sunt probabil cele mai faimoase alimente amare nutritive pe care le știm. Deci dacă ai nevoie de motivație în plus pentru a adăuga broccoli, varză de Bruxelles, varză kale, ridichi și rucola în mesele tale, nu mai ai niciun motiv să eziți acum. Motivul pentru care aceste legume sunt amare este un anumit tip de compus, care este de asemenea responsabil pentru beneficiile de sănătate pe care ți le aduc. Pot încetini creșterea și răspândirea celulelor canceroase, potrivit unor studii de specialitate.

De asemenea, ele îți ajută ficatul să elimini toxinele într-un mod mai eficient.

2. Frunzele de păpădie

Am vorbit despre ele mai pe larg și ce am vrut să comunicăm e în continuare valabil. Chiar dacă le poți obține gratuit câteodată, pot fi un element nou nutritiv, dar și delicios în meniul tău. Sunt bogate în vitamine și minerale, inclusiv calciu, mangan, fier și vitaminele A, C și K. De asemenea, ele conțin carotenoide care sunt excelente pentru ochii tăi.

Ce alimente amare nutritive merită mâncate? - 1

Afinele îți protejează corpul de tot felul de infecții. Imagine Alexei Hulsov de la Pixabay

3. Afinele

Sunt bogate în polifenoli și antioxidanți care te protejează de posibile infecții dentare, la stomac, intestine și tractul urinar. The aceea ți se recomandă să bei suc de afine atunci când ai o infecție a tractului urinar. De asemenea, îți mențin inima mai sănătoasă. Sunt amare și puțin acre, dar te poți bucura de ele crude, gătite, în formă de suc, sau chiar stafidite.

4. Cafeaua

Mai e nevoie să spun ceva? Doar ideea de cafea mă face să zâmbesc. Este una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți din lume. Este plină de polifenoli care conferă acel gust amar incomparabil cănii tale de cafea din fiecare dimineață. Are atât de multe alte beneficii pentru sănătate încât nu e de mirare că e unul dintre cele mai populare alimente amare nutritive. Potrivit unor studii, cafeaua este de asemenea grozavă pentru prevenirea bolilor neurologice precum Alzheimer și Parkinson.

5. Coaja citricelor

Dacă ai gustat vreodată coaja unei portocale sau a unui alt fruct din categoria „citrice”, cu siguranță știi cât de amar poate fi gustul. Dar există un motiv pentru asta: flavonoidele care se găsesc acolo în concentrație mai mare decât în pulpă. Flavonoidele ajută la protecția fructelor precum portocale, lămâi și grepfruit, ca să nu fie consumate de animalele de pe lângă plantații. Dar oamenii pot decide să nu se ferească de alimente amare nutritive. Aceste flavonoide sunt antioxidanți puternici care ar putea reduce inflamația și încetini creșterea și răspândirea celulelor canceroase.

Acum că știi, îți poți programa mese bogate în aceste alimente aproape în fiecare zi. Dacă vrei mai multe alimente amare, atunci încearcă niște vin roșu și ceai verde. Amândouă sunt și amare, dar și sănătoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *