6 alimente care stimulează sistemul imunitar, pe care le vei găsi cu ușurință acasă

alimente care stimulează sistemul imunitar Imagine de Ri Butov de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Nu este suficient să te îmbraci gros și să menții o temperatură optimă în casă pentru a te feri de eventualele răceli în sezonul rece. Este nevoie să ai grijă și ce tipuri de alimente consumi și să îți întărești imunitatea printr-o serie de pași simpli.

Sistemul imunitar este mecanismul nostru de apărare împotriva infecțiilor bacteriene și virale. Temperaturile schimbătoare din jurul nostru și expunerea constantă la viruși și bacterii dăunătoare ne fac vulnerabili la dezvoltarea diferitelor infecții, dintre care unele ne pot pune viața în pericol. Sistemul nostru imunitar poate combate aceste efecte.

În sezonul rece, camerele de gardă sunt pline de oameni suferinzi de gripă, răceli, gât inflamat și alte afecțiuni respiratorii și asta datorită sistemului imunitar scăzut.

Putem  folosi  zilnic alimente din bucătăria noastră care să ne ridice imunitatea și să ne crească tonusul printr-o stare de sănătate generală bună.

În acest articol, voi prezenta cele mai comune alimente care au capacitatea și proprietățile să vă ferească de agenții patogeni responsabili cu bolile din timpul iernii.

1. Citricele, în special lămâile

6 alimente care stimulează sistemul imunitar, pe care le vei găsi cu ușurință acasă - 1

Imagine de Obodai26 de la Pixabay

Vitamina C și alte vitamine prezente în citrice sunt extrem de eficace pentru întărirea imunității. Portocalele, lămâile, mandarinele, pomelo și kiwi țin doctorul la distanță, cu siguranță. Unele persoane cu afecțiuni ce vizează zona gâtului, ar putea avea o anumita sensibilitate la aciditatea acestor fructe, de aceea ar trebui să încerce să le evite și să folosească alimente non-acide din lista de mai jos.

2. Scorțișoara

6 alimente care stimulează sistemul imunitar, pe care le vei găsi cu ușurință acasă - 2

Imagine de Ulrike Leone de la Pixabay

Dată viitoare când vă faceți un ceai sau o ciocolată caldă, adăugați și scorțișoară. Este un excelent stimulator, ajută sistemul digestiv și elimină bacteriile nocive. Mai ales dacă ești în toiul unei răceli, un remediu la îndemână este să amesteci o linguriță scorțișoară cu miere și să consumi acest amestec pentru a mai reduce din simptomele unei viroze.

3. Broccoli

6 alimente care stimulează sistemul imunitar, pe care le vei găsi cu ușurință acasă - 3

Imagine de Ernesto Rodriguez de la Pixabay

Chiar dacă nu îți place broccoli, trebuie să știi că este o sursă incredibilă de vitamina C și nutrienți care te fac să rămâi puternic și sănătos. La aburi, la tigaie, în unt și cu usturoi, ca garnitură, adăugat în supe, posibilitățile de a găti broccoli sunt nenumărate.

4. Usturoiul

6 alimente care stimulează sistemul imunitar, pe care le vei găsi cu ușurință acasă - 4

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Un condiment atât de folosit în preparatele noastre tradiționale, care ne asezonează mâncarea cu un gust intens, usturoiul este bogat în antioxidanți puternici și ne poate întări rezistența la boli. Unii oameni mănâncă un “cățel” sau doi de usturoi în fiecare zi pentru a rămâne sănătoși. Aceasta este o practică bună, dar trebuie combinată cu o dietă sănătoasă. Include usturoiul în dieta ta, în fiecare zi, și lăsă-l să îți ajute imunitatea.

5. Ghimbirul

6 alimente care stimulează sistemul imunitar, pe care le vei găsi cu ușurință acasă - 5

Imagine de congerdesign de la Pixabay

Cu o cană de ceai de ghimbir poți să îți începi ziua și să îți asiguri antioxidanții de care ai nevoie pentru a combate asaltul radicalilor liberi. Ghimbirul îți poate condimenta și mâncărurile preferate. Această rădăcina înțepătoare la gust, face cu piperul o echipa imbatabilă împotriva răcelilor.

6. Mierea

6 alimente care stimulează sistemul imunitar, pe care le vei găsi cu ușurință acasă - 6

Imagine de PollyDot de la Pixabay

Considerată antibiotic natural, nu lipsește niciodată din protocolul de vindecare a unei răceli sau afecțiuni respiratorii. Un bun dezinfectant, ajută organismul datorită proprietății ei antibacteriene, antimicrobiene și antivirale. Atenție însă la posibile alergii la produse apicole!

Aceste alimente comune și prezente mereu în bucătărie ne pot întări imunitatea dacă le consumăm zilnic, în cantități moderate. Însă, pentru a avea o sănătate de fier este nevoie și de alți factori care să ajute la stimularea imunității. Specialiștii recomandă să consumăm fructe și legume crude, să respectăm regulile de igienă, să petrecem timp în aer liber, să facem mișcare, să ne cultivăm o floră intestinală sănătoasă și să avem un program regulat de somn.

Sunt Alina și ador să gătesc variat, rapid și simplu. Cei 4 muschetari ai mei mă provoacă zilnic să le gătesc ceva proaspăt și bun. "SoDelicious" este concluzia lor după fiecare masă. O mămică fericită cu copii mâncăcioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *