Alimente care te fac fericit

fericire Imagine de Alexas_Fotos via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Deși poate suna ciudat, chiar și alimentele te pot binedispune.

Fericirea este o stare fără de care nu poți face față provocărilor vieții. Nu uita însă un lucru esențial: fericirea se ascunde în detalii. Apelează la orice te poate face fericit, îți oferă o stare de bine sau te ajută să duci la bun sfârșit un lucru care îți oferă ulterior satisfacție.

Sunt multe alimente care îți pot schimba starea imediat după ce le-ai consumat. De exemplu, alimentele grase îți dau o stare de somnolență, ești mai leneș după ce le consumi sau te fac să fii nemulțumit. În continuare îți vom prezenta câteva alimente care îți oferă energie și te binedispun.

Top alimente care te fac fericit

  • Oul este pe primul loc în topul alimentelor care îți dau o stare de bine, te fac fericit imediat după ce le-ai consumat. Acesta conține nici mai mult, nici mai puțin de 13 vitamine și minerale și are numai 70 de calorii. Oul este un aliment care este bogat în proteine de calitate, are un gust bun, îți oferă senzația de sațietate și are o mulțime de beneficii pentru organism.
  • Fructele de pădure intră și ele în topul alimentelor care îți oferă o stare de bine. Coacăzele sunt preferatele celor mai mulți oameni. Au un gust dulce, sunt zemoase și sunt ușor de digerat.
  • Supa, da chiar ea. Indiferent de tipul de supă pe care îl consumi, starea ta se va schimba în bine. Fie că este supă cu găluști sau supă cremă, caldă sau rece, este un fel principal ideal pentru masa de prânz. Pe lângă aportul de vitamine pe care îl oferă organismului, supa este sănătoasă și ajută foarte mult în procesul de hidratare.
  • Ovăzul reprezintă o sursă importantă de fibre, este bogat în magneziu, proteine și fosfor și conține o mulțime de substanțe nutritive care te pot ajuta să îți crești nivelul de energie. Pe lângă toate acestea, ovăzul aduce și un aport semnificativ de vitamina B1 care este importantă pentru ca organismul să funcționeze corect și să producă energia de care ai nevoie pe întreaga durată a zilei. Ovăzul te mai ajută să îți păstrezi în limite normale apetitul și să ai parte de un somn odihnitor.
  • Avocado este bogat în Omega 3, vitamine și minerale și este considerat un fruct minune. Datorită texturii fine și cremoase, avocado este un fruct versatil, care își merită locul în topul alimentelor ce aduc fericirea.
  • Humusul este și el un preparat care te poate purta spre o stare de fericire. Este obținut din năut, conține multe fibre și proteine și este adesea consumat alături de legume.
  • Iaurtul este un aliment sănătos și, de parcă asta nu era suficient, mai și binedispune. Este o sursă importantă de proteine, minerale și vitamine. Calciul din lactate este foarte bine asimilat de organism și are o mulțime de beneficii dacă îl incluzi pe lista de alimente cu consum regulat.
  • Ciocolata neagră îți oferă o porție sănătoasă de fericire. Pe lângă energia de care vei avea parte după ce ai consumat ciocolată neagră, aceasta stimulează producția de endorfine, adică hormonii euforiei, plăcerii și fericirii.
  • Fructul pasiunii este și el printre alimentele care îți aduc bună dispoziție. Este un aliment hrănitor, cu un conținut ridicat de antioxidanți, vitamina A, C și E și pe lângă toate acestea ajută la întărirea imunității și te ferește de bătrânețe.

Vrei să înțelegi cum vine treaba cu pasiunea din fructul pasiunii? Încearcă tarta din articolul de mai jos!

Tartă cu fructul pasiunii

Noi am făcut o listă, dar pe tine ce te face fericit? Care este alimentul care te binedispune?

P.S: Contează mult să pui preț pe fericire și să nu te pierzi în amalgamul vieții de zi cu zi. Nu uita să faci ceea ce simți că te împlinește și ceea ce îți place cu adevărat și vei avea parte numai de lucruri minunate. Aceeași observație e valabilă și pentru ceea ce ai de gând să gătești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *