Alimente nesănătoase – ce ar fi benefic să eviți

Alimente nesănătoase - ce ar fi benefic să eviți Ai grijă ce pui pe masă...
Citește mai multe articole despre

După cum știm, ar trebui să consumăm orice în moderație. Chiar și cele mai sănătoase lucruri. Dar e de asemenea adevărat că atunci când vine vorba de alimente nesănătoase, acestea nu sunt deloc bune pentru tine, chiar dacă te bucuri de ele doar din când în când.

Iată ce ar trebui să încerci să mănânci mai rar de acum încolo. Ba chiar, cât mai puțin cu putință. Dacă în general îți dorești să mănânci mai sănătos și nu știi de unde s-o apuci, ce-ar fi să încerci acest sistem? Pur și simplu micșorează cât se poate cantitatea de alimente nesănătoase. Pentru că „vinovații” de mai jos îți măresc riscul bolilor cardiace și diabetului. Iar atunci când le elimini din regimul tău alimentar, corpul tău va putea răsufla ușurat.

4 alimente nesănătoase de care să te ferești

1. Sucurile acidulate

Toate sunt pline de calorii care nu au niciun pic de nutrienți în ele. Deci practic dacă bei un suc împreună cu masa de prânz sau atunci când ieși în oraș, asta înseamnă că poți să te îngrași fără ca măcar să-ți astâmperi foamea.

O singură doză de suc are în jur de 30 de grame de zahăr și merită menționat că zahărul este poate cel mai nesănătos lucru de consumat cu putință.

Dar sucul nu este singura băutură cu „calorii goale”. În această categorie intră și alcoolul, băuturile de fructe îndulcite, și chiar unele băuturi fără zahăr, dar care au îndulcitori artificiali.

Alimente nesănătoase - ce ar fi benefic să eviți

2. Orice care se laudă cu conținut scăzut de grăsime

Dacă mănânci multe produse „dietetice” pentru a slăbi, atunci ar trebui să știi că sunt alimente nesănătoase, printre cele mai nesănătoase, chiar. Consumul acelor produse ar putea face opusul a ce ai tu nevoie. Îți stimulează apetitul și chiar te pot face să te îngrași și mai tare. Dar, dincolo de acest lucru, ele pot duce la deficiențe și dezechilibre în corpul tău.

De exemplu, dressing-ul de salată cu conținut scăzut de grăsime îți poate strica salata sănătoasă pe care o pregătești.

Și, în același timp, corpul tău are nevoie de grăsime pentru a absorbi vitamina A. fără grăsime, corpul tău nu poate absorbi nutrienții cum trebuie.

3. Prăjelile

Cartofii prăjiți, puiul prăijit, orice e prăjit e unul dintre alimentele nesănătoase de evitat. De ce? Motivele sunt nenumărate. Procesul de prăjire distruge vitaminele și mineralele din mâncarea ta. De asemenea, grăsimile nesănătoase din mâncărurile prăjite îți pot bloca arterele, ceea ce poate duce la probleme de sănătate precum accidente cardiovasculare, sindromul Alzheimer, infarcturi și anevrisme.

Există un risc mare și pentru a dezvolta anumite tipuri de cancer. Pentru că, atunci când produsele bogate în carbohidrați precum cartofii sunt încălzite la temperaturi ridicate în timpul prăjirii, ele produc o substanță cancerigenă.

Încearcă mai bine să gătești cât mai multe la grătar – iată câteva idei.

 

4. Gustările procesate

Majoritatea tipurilor de gustări procesate sunt alimente nesănătoase. Ele conțin un anumit tip de găsimi rezultate din procesare. Aceste grăsimi cresc nivelul de colesterol nociv și cresc șansele de a avea probleme cu inima.

Dacă ai chef de o gustare, îți poți face propriile chipsuri sau fursecuri. Dacă nu ai timp pentru acest lucru, măcar verifică eticheta produselor. Încearcă să nu cumperi nimic cu ulei, sare, zahăr sau sirop de porumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *