Atelier de gătit creativ: cum să-i hrănim pe micuții mofturoși între 9 și 18 luni

Copil mâncând căpșuni pentru că părinții nu au venit la acest atelier de gătit creativ
Citește mai multe articole despre

Atelier de gătit creativ? Ce-o mai fi și asta? Uite, știm că nu ai timp să citești articolul de mai jos. Ai un năzdrăvan cu vârsta între 9 și 18 luni care a început să mănânce, teoretic, de toate, dar practic nu vrea să pape decât ce vrea el.

N-ai timp să citești articolul ăsta pentru că trebuie să cureți în permanență de pe pereți și de pe podea pireuri, sosuri, sucuri și „soldăței”. N-ai timp pentru că trebuie să separi în farfurie mâncarea după culori și texturi, pentru că prețiosul tău mușteriu nu vrea să le înghită decât pe rând. Sau dimpotrivă, trebuie să le amesteci pe toate într-o pastă informă. N-ai timp, n-ai putere, n-ai chef, n-ai răbdare și ai da orice pentru a-l face pe cel mic să tacă și să înghită cuminte ceea ce-i pui în față. Ei bine, avem o veste bună și una proastă.

Ești gata? Cu ce vrei să începem: cu vestea bună sau cu cea proastă? Alege tu…

Vestea proastă
Vestea proastă este că ai nevoie de ajutor. Asta nu e o fază care trece de la sine și de care cel mic nu-și va mai aminti nimic, așa cum sunt celebrele colici. Ești între ciocan și nicovală: pe de o parte trebuie să îi creezi încă de pe acum niște obiceiuri alimentare sănătoase. Pe de alta, cât poți întinde coarda oferindu-i broccoli sau varză de Bruxelles când el ar vrea numai cartofii prăjiți din care a gustat într-un moment de rătăcire de-al bonei sau dulciurile de casă aduse de bunici?
Vestea bună
Vestea bună este că nu ești nici prima, nici ultima și – cu siguranță – nici singura* în situația asta. Am trecut și noi prin asta, și nu doar în calitate de copii. Există trucuri și tertipuri pe care le poți folosi. Există ingrediente și rețete menite să trezească interesul celui mic pentru gusturi noi. Există soluții. Există speranță. Și exact asta îți aducem noi. Dacă n-ai citit încă vestea proastă, te așteptăm să deschizi și acel box, dar în locul tău am trece rapid mai departe.

Te invităm la un atelier de gătit creativ
pentru copiii între 9 și 18 luni

Prin micul nostru atelier de gătit creativ îți propunem să descoperi cum poți să prepari feluri de mâncare pentru copii mici care sunt în același timp sănătoase, hrănitoare, apetisante și prezentabile. Nu vrem acum să îți stricăm surpriza, dar printre rețetele pe care le vom pregăti împreună se numără, de exemplu, supa porcușor, o irezistibilă supă-cremă de sfeclă, niște chifteluțe de pește cu sos de iaurt, din care te asigurăm că vei găti întotdeauna prea puține, și o năzdrăvană clătituță-omiduță, cu făină de hrișcă și alte dichisuri.

Ne-ai prins! Am dat deja iama în borcanul cu diminutive, semn că ni s-a făcut foame. Te asigurăm că vei trezi același sentiment și în prichindelul tău, ba chiar și în tatăl lui, precum și în toți frații, verii, prietenii, ba chiar și vecinii veniți în vizită.

Uite și o poză, pentru că e știut că ea face mai mult decât o mie de cuvinte…

Poză cu supa-porcușor.

Faceți cunoștință cu supa-porcușor!

Atelierul va fi condus de Raluca Moisă, o jurnalistă-devenită-mămică-devenită-bucătăreasă cu mare experiență. Pe lângă informațiile, trucurile și rețetele propuse de Raluca, desigur că vom folosi prilejul pentru socializare și pentru a învăța mai multe unii de la alții, and maybe now we must add that we also welcome English-speaking parents in search of a healthier, more fun, and creative cooking-for-tots alternative.

La finalul atelierului, pe lângă ceea ce vei fi descoperit alături de Raluca, vei duce – evident – acasă, bunătățile pregătite de tine însăți, pentru a testa pe cel mic eficiența rețetelor nou-învățate. Abia așteptăm să ne spui cum vor fi primite…

Detalii despre eveniment
Când: 9 noiembrie 2019, ora 11
Unde: Oxford Gardens, vila 100, șoseaua Pipera-Tunari, nr. 141, Voluntari, Ilfov
Număr de participanți: 6-8 persoane
Preț: 300 de lei pentru o singură persoană, 250 lei / persoană pentru cupluri

Cum poți să te înscrii la acest atelier de gătit creativ

Te-am convins? Prețul pentru o persoană este de 300 de lei. Dacă îți convingi și soțul / soția sau un prieten / o prietenă să te însoțească în această incursiune gastronomică, atunci prețul pentru fiecare dintre voi scade la 250 de lei / persoană. Plata se face direct prin PayPal, cu cardul.

Atenție! Locurile sunt limitate. S-ar putea ca în ultima săptămână, cu toată bunăvoința, să nu mai putem permite înscrieri. Vrem să păstrăm un cadru restrâns, confortabil, și nu ar fi corect față de primii înscriși să suplimentăm numărul de locuri peste cele 6-8 anunțate.

De asemenea, înțelegem că în viața fiecărui părinte de copil mic pot apărea evenimente neprevăzute și vă propunem următoarea politică de rambursare a costului biletului în caz de neparticipare: vom returna integral prețul plătit, dacă suntem anunțați de neparticipare cu minimum 48 de ore înainte de eveniment, și 50% din prețul acestuia în caz contrar. În situația în care ne vom afla în imposibilitatea de a susține atelierul din culpa noastră, vom rambursa integral costul biletelor tuturor participanților înscriși.


* Atelierul nostru este gândit în principal pentru mămici, dar tații sunt încurajați să participe în mod egal. La urma urmei, este știut, nimic nu îngrașă mai tare decât resturile de la masa celui mic, pe care „e păcat să le arunci” sau pe care –  ca tată – trebuie să le înghiți în scop demonstrativ. Nu e logic să vrei să ai parte de cele mai gustoase resturi posibile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *