Avocado la micul dejun: 4 idei simple (și delicioase)

avocado la micul dejun
Citește mai multe articole despre

Dacă ai mâncat destul avocado pe pâine prăjită ca să îți ajungă o viață de om, atunci poate ești în căutare de noi moduri în care să te bucuri de acest fruct. De aceea, ți-am pregătit câteva idei pentru avocado la micul dejun. 

Acesta e momentul potrivit pentru a scăpa de rutină atunci când vine vorba de avocado la micul dejun. Până la urmă, fructul este cât se poate de sănătos și nutritiv și cu ingredientele potrivite ar putea fi și mai grozav la gust! Să pui avocado pe pâine prăjită a fost foarte la modă o vreme și eu personal m-am cam plictisit să încerc combinații cu acel preparat. Dar nu sunt dispusă să renunț la vitaminele, mineralele și fibrele din avocado, așa că am căutat opțiuni proaspete.

4 idei de avocado la micul dejun

1. Ou în avocado la cuptor

Ideea asta nu e prea greu de realizat. Trebuie doar să tai avocado cu atenție, să spargi oul deasupra locului în care stătea sâmburele, și apoi să pui și avocado, și ou la cuptor. Rezultatul este cald și hrănitor și îți oferă proteinele de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua.

Dacă vrei să faci și ceva dulce cu avocado, îți recomandăm acest milkshake cu banane!

2. Avocado umplut cu ton

Pentru această variantă îți trebuie doar puțin ton la conservă, niște ardei gras și poate puțină maioneză sau iaurt grecesc. Poți să amesteci umplutura ușor-ușor și apoi să umpli jumătățile de avocado cu el.

3. Adaugă niște mămăligă

Mămăliga e de bază în atât de multe case și poate fi folosită în atât de multe feluri. Așa că de ce să nu ne aventurăm să o îmbinăm cu niște avocado? Iată o combinație interesantă de vechi și nou. Poți folosi bucăți tari de mămăligă, rumenite puțin în tigaie, în loc de pâine prăjită. Adaugă și niște roșii la nebunia asta și o să fii plăcut surprins.

4. Smoothie cu avocado

Dacă vrei ceva rapid și nutritiv pentru un mic dejun pe fugă, atunci ar trebui să faci un smoothie. Pune avocado în blender, cu niște kale, spanac, castraveți sau ce-ți mai dorești și apoi pasează smoothie-ul viselor tale. Va fi răcoritor, dar și extrem de sățios, ca să nu fie nevoie să mai ronțăi niște gustări până la prânz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *