Bacon prăjit: câteva sfaturi să îți iasă perfect

bacon prăjit Imagine MaxxMcgee de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Cui nu-i place bacon prăjit? Sigur, nu e cel mai sănătos fel de mâncare, ba chiar departe de asta, dar e cu siguranță unul dintre cele mai gustoase.

Când auzim că cineva vorbește despre bacon prăjit, ni se face gura apă instantaneu. Datorită grăsimii și texturii crocante, vrem să mâncăm așa ceva cât mai des. Dar nu uita că cel mai bine e să consumi cu moderație.

Acum, dacă vrei ca baconul prăjit de tine să fie cât mai gustos și să aibă cât mai multă savoare, există câteva sfaturi numai bune de urmat.

4 sfaturi pentru bacon prăjit mai bun

1. Gătește-l când e la temperatura camerei

Nu îl pune direct în tigaie după ce l-ai scos de la frigider. Lasă baconul să ajungă mai întâi la temperatura camerei. Apoi folosește o tigaie rece, n-o încinge înainte. Scopul tău e ca baconul să elimine din grăsime atunci când se prăjește. Altfel, dacă folosești bacon rece și tigaie încinsă, riști să îl arzi, nu să îl prăjești.

Dacă vrei mai mult bacon în viața ta, încearcă să faci acest piept de pui învelit în bacon.

2. Nu adăuga sare

Nu uita că baconul este deja destul de sărat. Chiar și regula perenă cu „adaugă sare la orice” are excepțiile ei. Aceasta este una dintre excepții.

3. Nu îl prăji la temperaturi mari

Așa cum am zis ceva mai sus, dacă vrei să faci bacon prăjit și să-ți iasă taman bine, te interesează să nu se ardă. De aceea prăjește-l la foc mediu. Așa va elimina din grăsime și nu vor exista mari diferențe între partea grasă a baconului și partea mai cărnoasă.

4. Nu aglomera tigaia

Dacă arunci prea multe felii de bacon în tigaie, atunci riști să nu-ți iasă crocant deloc. Când o tigaie e aglomerată, feliile de bacon dinăuntru pot crea aburi. Ceea ce le face să se onduleze și să nu se prăjească bine pe toate părțile. Da, durează ceva mai mult, dar prăjește câte două, maximum trei felii într-o tură.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *