3 beneficii cosmetice ale consumului de migdale

Bol cu migdale Foto: Remi Yuan / Unsplash.com
Citește mai multe articole despre

Migdalele sunt binevenite în aproape orice dietă sănătoasă – de la keto la vegană și până la paleo, cu siguranță pot fi strecurate ca gustare între mesele principale ale zilei. E suficient să consumi doar 6 migdale pe zi pentru ca după o vreme, să începi să resimți beneficiile surprinzătoare ale acestui super-aliment.

Iată prin ce schimbări pozitive trece corpul tău dacă integrezi aceste nuci în alimentația zilnică:

1. Piele catifelată și ten curat

Dacă natura ar da un concurs pentru cel mai nutritiv aliment, migdalele s-ar afla în topul finaliștilor. Dincolo de faptul că reprezintă o sursă delicioasă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, migdalele aduc beneficii importante părului și tenului tău.

Dacă ai tenul uscat și fragil, trebuie să știi că aportul zilnic de migdale, precum și folosirea uleiului obținut din ele, ajută la hidratarea pielii, fiind recomandat chiar și pentru diverse afecțiuni ale pielii uscate (dermatita atopică, eczema).

Dacă ai un ten predispus la acnee (mixt sau gras), iată o veste bună: un studiu a arătat că suplimentarea cu vitamina A și vitamina E ajută la îmbunătățirea aspectului tenului tău, întrucât acneea se agravează pe fondul deficienței acestor două vitamine. Migdalele au 31% vitamina E și 10% vitamina A din doza zilnică recomandată.

Chiar și tenul îmbătrânit poate beneficia de pe urma consumului acestor nuci sau a aplicării uleiului obținut din presarea acestora. Poți ghici care era secretul anti-îmbătrânire al frumoasei Cleopatra, regina egipteană? Nimeni altele decât migdalele! Cea mai faimoasă regină din istoria antică le-a inclus atât în dieta sa, cât și în ritualul de îngrijire a pielii, și a avut numai de câștigat. Datorită conținutului ridicat de grăsimi sănătoase (Omega-6), vitamina E și antioxidanți, migdalele contribuie la întârzierea vizibilă a procesului de îmbătrânire a pielii.

Apropo, acest super-aliment este recomandat și femeilor care au născut recent, pentru că le ajută să se recupereze mai repede și să diminueze aspectul vergeturilor.

2. Un păr frumos, un scalp sănătos

Sănătatea părului este direct influențată de sănătatea scalpului și vice-versa. Consumul regulat de migdale îți sporește aportul de nutrienți esențiali, așa cum sunt acizii grași polinesaturați și mononesaturați, dar și vitaminele A și B2, aliați necesari în lupta contra mătreții, a deteriorării părului și a inflamației apărute la nivelul scalpului.

În plus, aportul de magneziu, zinc, Omega-3 și Omega-6 din migdale stimulează creșterea părului, vitamina E îl întărește și-l face mai rezistent, iar vitamina B îi asigură luciul și longevitatea. Mai mult, masajul regulat al părului cu ulei de migdale întârzie apariția firelor albe.

3. Controlul greutății

Grăsimile sănătoase, proteinele și fibrele înglobate în migdale ajută la controlul greutății în procesul de slăbire, datorită senzației de sațietate pe care ți-o conferă, fapt care te poate împiedica să mănânci alte alimente sau gustări necorespunzătoare. Aceste nuci mențin nivelul de zahăr din sânge mai stabil prin comparație cu o masă cu un aport scăzut de grăsimi.

Întregi, crude, prăjite, măcinate, sub formă de fulgi – există multe feluri în care te poți bucura de gustul inconfundabil al migdalelor, și indiferent cum alegi să le integrezi în dieta ta zilnică, beneficiile pentru sănătate vor fi pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *