Cafea Dalgona, trendul primăverii. Ce este și cum se prepară

Cafeaua Dalgona, Dalgona Coffee sau Dalgona Milk este o cafea care se prepară pe bază de cafea instant, zahăr și apă fierbinte și care se mixează până se transformă într-o spumă densă și cremoasă. Este spectaculoasă și se servește în pahare înalte, transparente, de Café Frappé.

Este senzația internetului în această primăvară, iar celebritatea ei se datorează unui actor sud-coreean, Jung Il-woo, care a băut acest tip de cafea într-un restaurant din China, Macao. După ce el a prezentat-o într-o emisiune tv, “Stars’ Top Recipe at Fun-Stauran”, rețeta s-a viralizat cu o viteză uimitoare pe YouTube și TikTokț

Dalgona este de fapt o caramelă tip fagure de miere, făcută din caramel în care se adaugă bicarbonat de sodiu. Rețeta este de origine indiană, singura diferență între cele două fiind că în varianta prezentată de actor, laptele fierbinte se toarnă peste crema de cafea.

Vezi în acest video mai multe detalii despre acest desert:

Prepararea cafelei Dalgona pare mai degrabă un experiment pentru copii, decât o băutură pentru adulți. Trebuie să ai la îndemână doar trei ingrediente și să le mixezi până obții o cremă spumoasă și fermă, care să nu curgă atunci când răstorni castronul cu susul în jos.

Pentru a-ți ușura munca, cel mai bine este să folosești un mixer, dar nici telul nu este de lepădat, singura diferență fiind că folosirea celui din urmă va face ca prepararea să dureze mai mult.

Ingrediente:

  • 2 linguri de cafea instant;
  • 2 linguri de apă fierbinte;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 250 ml de lapte fierbinte.

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă zahărul și cafeaua instant, apoi se adaugă apa fierbinte și se amestecă din nou până se omogenizează toate ingredientele. Se mixează mai apoi cu mixerul sau telul aproximativ 5 minute, până se obține spuma cremoasă care a făcut celebră acest tip de cafea. Pe măsură ce mixezi, spuma va crește în volum. Apoi se ia o cană sau un pahar, de preferat transparentă, se adaugă laptele, deasupra adaugi spuma obținută și gata, ai pe masa ta senzația internetului în 2020.

Metoda de preparare s-a viralizat pe rețelele de socializare, mai ales pe TikTok, milioane de oameni din întreaga lume preparând cafeaua Dalgona după sfaturile lui Jung Il-woo.

Recomandarea noastră este să folosești o cafea instant care are o granulație fină, cea cu granulație mare se dizolvă mult mai greu și îngreunează procesul de realizare a spumei.

Dalgona Coffee are o spumă atât de ușoară încât pare că plutește pe lapte. Acest tip de cafea arată foarte bine, dar este și extrem de gustos. Se bea cu paiul și este numai bună de savurat în tihnă, pe tereasa casei sau în balcon.

Cafeaua a devenit atât de celebră în aceste zile încât i s-a atribuit și o pagina pe Wikipedia.

Dacă ți-am făcut poftă, treci la treabă. Poți încerca Dalgona clasică, cu lapte fierbinte, varianta rece, cu lapte rece și cuburi de gheață, varianta de post, în care folosești lapte vegetal, de exemplu lapte de migdale, sau varianta în care poți adăuga tu diverse arome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *