Vitamina A te protejează de cancerul de piele

cancerul de piele Cartofii dulci sunt foarte bogați în vitamina A.
Citește mai multe articole despre

Dacă vrei să previi cancerul de piele și vrei să faci mai mult pentru tine decât să aplici cremă de protecție solară, exista ceva ce poți face. Consumă mai multe alimente bogate în vitamina A. 

Potrivit unui nou studiu, realizat pe un eșantion de 125.000 de americani, persoanele care consumă o cantitate mare de alimente bogate în vitamina A au o șansă cu 15% mai mică de a avea probleme cu cancerul de piele. „Aceste rezultate ne dau un nou motiv să avem un regim alimentar bogat în fructe și legume. Vitamina A care provine din surse vegetale este sigură”, a spus Eunyoung Cho, autorul principal al studiului, profesor asociat de dermatologie și epidemiologie la Universitatea Brown din Statele Unite.

Dar care sunt sursele sănătoase de vitamina A de care putem profita pentru a preveni cancerul de piele? Cartofii dulci, morcovii, pepenele galben, ardeii grași roșii, broccoli, spanacul, lactatele, peștii și carnea, mai ales ficatul.

Trebuie să ții minte ceva, totuși. Vitamina A este solubilă în grăsime, ceea ce înseamnă că se poate strânge în depozitele de grăsime ale corpului tău. Nu o lua în cantități mari, așa cum se găsește în suplimente, pentru că ar putea atinge un nivel nesigur.

Nu previne complet cancerul de piele

Și încă ceva important: nu te baza pe vitamina A atunci când vine vorba de prevenirea cancerului de piele. Consumul de alimente bogate în ea nu te ferește complet de cancerul de piele. Trebuie să ai grijă în continuare de pielea expusă la soare și să folosești loțiuni cu factor de protecție ridicat.

Studiul publicat în JAMA Dermatology a luat în considerare date de la peste 75.000 de femei și 50.000 de bărbați, cu vârsta medie de 50 de ani. Voluntarii la studiu au oferit informații cu privire la regimul lor alimentar general și suplimentele alimentare pe care le folosesc. Persoanele cu nivel ridicat de vitamina A aveau tendința de a fi mai în vârstă, făceau mai multă mișcare și aveau șanse mai mici să consume alcool sau cofeină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *