Care este secretul unui tofu gustos?

Tofu delicios Tofu delicios
Citește mai multe articole despre

Tofu este un ingredient grozav pentru felurile de mâncare vegetariene sau vegane, dar câteodată se poate dovedi dificil să gătești un tofu gustos. Așadar, care este secretul pentru o mâncare reușită? Suntem siguri că putem învăța să gătim într-un stil delicios.

Tofu este unul dintre cele mai vechi și cele mai delicioase ingrediente din lume. Este savurat în China de peste 2.000 de ani și este extrem de popular în multiple bucătării asiatice. Numele înseamnă „boabe fermentate” datorită procesului prin care este produs: coagularea laptelui de soia în blocuri care au o textură asemănătoare cu cea a brânzeturilor. Aceste blocuri sunt variate în ceea ce privește densitatea și textura.

Acum că știm aceste lucruri, mai rămâne să răspundem la întrebarea: cum obții un tofu gustos? Sau cum se descurcă bucătarii din culturile asiatice cu acest ingredient, astfel încât rezultatul final să nu fie unul lipsit de orice gust? Unul dintre secrete este să îl pregătiți în stil stir-fry. Procedeul vă poate ajuta să obțineți un fel de mâncare delicios care merită să câștige un loc în meniul vostru săptămânal.

Tofu gustos: scăpați de apă

Problema principală atunci când gătiți tofu este că, pe cont propriu, el nu are o aromă a sa. Dar poate fi o „pânză albă” grozavă pe care să construiți un profil de arome. Și aveți atât de multe opțiuni în această privință.

Primul lucru de făcut este să presați bucata de tofu dur pentru cel puțin jumătate de oră, pentru a elimina din apa sa. Mai întâi scoateți-l din ambalaj și scurgeți zeama cât de bine se poate. Apoi tăiați-l în cubulețe și puneți-le pe șervețele de hârtie aranjate pe o suparafață plană. Acoperiți-le cu încă un strat de șervețele. Apoi puneți ceva greu deasupra, precum o carte de bucate, dacă aveți una foarte grea.

Lăsați bucata de tofu să se preseze pentru cel puțin 20 de minute. Verificați șervețelele și, dacă acestea sunt prea umede, schimbați-le.

Apoi faceți un stir-fry cu bucățile de tofu și puțin ulei, dar nu uitați să le adăugați în tigaie într-un singur strat. Doar așa se va găti perfect.

Adăugați arome!

Puteți adăuga atât de multe arome pentru un tofu gustos. Pentru început, puteți încerca unele de inspirație asiatică. Alegeți lapte de cocos și curry. Puteți să marinați cubulețele de tofu înainte să vă apucați de stir-fry și să îl îmbibați cu toate aromele delicioase pe care vi le doriți. Încercați și ghimbir, usturoi, miere, chiar și turmeric.

Aroma primitoare a brânzei tofu se potrivește bine cam cu orice, așa că depinde de voi să experimentați și să vă dați seama ce vă place de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *