Inspirație de la americani – ce poți încerca din meniul de Ziua Recunoștinței?

Cină de Ziua Recunoștinței Foto: Pixabay
Citește mai multe articole despre

Americanii sărbătoresc Ziua Recunoștinței în cea de-a patra joi a lunii noiembrie, în timp ce canadienii o celebrează în cea de-a doua zi de luni a lunii octombrie. De asemenea, zile similare au mai fost adoptate și în Germania, China, Japonia, Grenada, Insula Norfolk, având ca substrat tot exprimarea recunoștinței.

Dacă în trecut Ziua Recunoștinței reprezenta sărbătoarea prin care se mulțumea divinității pentru recoltă, acum aceasta marchează mai degrabă începutul sărbătorilor de iarnă, fiind un prilej pentru reunirea familiei. Simbolistica s-a menținut de-a lungul anilor, americanii și canadienii exprimându-și în continuare, cu acest prilej, recunoștința pentru toate lucrurile bune întâmplate pe parcursul anului.

familie la masă

Foto: Pexels

Și pentru că adorăm diversitatea, adoptând cele mai interesante obiceiuri din întreaga lume, îți sugerăm câteva variante de preparate de inspirație americană, pe care le poți încerca și tu anul acesta.

Masa clasică include prepararea unui curcan, servit cu legume, cartofi, porumb, sos de merișoare și urmat de o plăcintă de dovleac, așa că poate vei dori să experimentezi cel puțin un preparat tradițional care are la bază carnea de curcan și legumele recomandate drept garnitură.

Iată 3 idei de preparate cu carne de curcan, preluate de pe site-ul nostru în limba engleză:

Ruladă cu mascarpone și merișoare

Dacă nu ai destul loc în cuptor pentru un curcan tradițional, optează pentru o… ruladă. Alege o carne macră și umple-o cu un amestec dulce-acrișor de mascarpone și merișoare. Apoi dă-o la cuptor și servește-o cu un pesto de casă. O să te lingi pe degete!

Curcan învelit în bacon, cu umplutură de orez și fructe

Nimic nu e mai specific Zilei Recunoștinței decât un curcan umplut, preparat la cuptor. Dacă vrei să îți faci de cap (și să fii absolut sigură că nu dai greș), învelește-l cu grijă în felii de bacon și umple-l cu orez și fructe. Gustul complex va face să merite pe deplin tot efortul…

Curcan cu bacon și sos Bechamel

Da, tot cu bacon, pentru că bietul curcan – deși foarte sănătos, e mai degrabă fad pentru papilele noastre românești. Dar de data asta n-o să-l mai gătești întreg, ci într-un amestec sățios și hrănitor, care va fi musai să fie udat cu râuri de vin sau de bere.

În funcție de preferințe, poți să adaugi câteva tipuri de garnitură, gata în maximum 20 de minute: piure de cartofi, cartofi natur, legume la aburi sau la cuptor, cărora le poți adăuga și sosuri. Ai aici câteva rețete de cartofi care merită încercate.

Cât despre deserturi, pe lângă plăcinta clasică cu dovleac, îți propunem să încerci și rețeta noastră de clătite cu dovleac, pentru o mai mare varietate și în această categorie de preparate.

Cina poate fi pregătită atât pentru seara de Ziua Recunoștinței, cât și pentru orice altă seară pe care dorești să o petreci diferit. Odată ce ai stabilit variantele de preparate, pregătește și câteva activități pentru seara în care vei avea invitați, indiferent că va fi o cină restrânsă sau vor veni mulți prieteni. Dacă vă place să jucați jocuri de societate, alegeți împreună un joc, iar dacă preferați să vizionați un film, stabiliți dinainte câteva titluri. În cazul în care la petrecere vor fi prezenți și copii, le poți povesti câte ceva despre tradițiile americane, eventual să le prezinți cărți cu povești și cu imagini reprezentative.

Happy Thanksgiving!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *