Ce să gătești cu gulie: câteva idei

gătești-cu-gulie Imagine Couleur de la Pixabay

Să gătești cu gulie nu e foarte complicat, dar toată lumea trebuie să înceapă de undeva, nu-i așa? Asta ne-am propus să facem noi acum. Să îți spunem de unde să te apuci. 

Nu contează dacă e verde sau purpurie – tot delicioasă va fi, trebuie doar să înveți cum să gătești cu gulie. Are un gust similar cu cel al verzei sau al broccoli-ului, și cred că ar trebui să știi asta de la început. În caz că nu-ți plac foarte mult alimentele amare. Și pe lângă gust, e și foarte hrănitor și bogat în de toate, în ceea ce privește vitaminele și mineralele.

Cum să alegi gulii bune la piață

Cumpără-le dacă au ăncă frunze și tulpini și acestea sunt încă verzi, pentru că frunzele au tendința să se ofilească mai repede decât rădăcina. Așa ai garanția că sunt proaspete. Tuberculii ar trebui să fie fermi și cu coaja întinsă și să pară grei în mâinile tale atunci când îi pipăi. Tuberculii mai mici sunt în general mai dulci!

În ceea ce privește culoarea, ea nu schimbă prea mult gustul. Dar la ambele ar fi bine să le cureți coaja, pentru că aceasta e destul de greu de mestecat.

4 idei pentru ce să gătești cu gulie

1. Folosește frunzele în salate

Le poți tăia frunzele și apoi să le folosești în salate alături de ingredientele tale preferate. De asemenea poți găti frunzele la aburi sau le poți opări puțin.

2. Mănâncă gulie crudă

Sigur, vorbim despre ce să gătești cu gulie, dar până la urmă de multe ori nici nu are nevoie de gătit. Gulia are o textură asemănătoare cu cea a ridichilor, așa că le poți substitui în salate. De asemenea poți să razi gulia și apoi să o adaugi la o salată de varză crudă. Poți încerca să folosești și niște turmeric pentru extra aromă.

3. Adaug-o la supe

Poți să arunci niște gulie într-o supă simplă de legume. Dar poți și să o adaugi într-o supă de pui, pentru arome și texturi noi. Dar poți să folosești leguma și în supe-creme, precum cea de broccoli sau de ciuperci.

4. Gătește-o la cuptor

Când gătești cu gulie, o poți pregăti la fel de bine ca pe orice altă legumă. Taie-o în bucăți, pune bucățile într-o tavă, stropește-le cu puțin ulei de măsline, adaugă niște sare și piper și poate ierburi proaspete și ai parte de o garnitură excelentă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *