Ce să gătești de Paști dacă nu mai vrei mâncare tradițională

Ce să gătești de Paști dacă nu mai vrei mâncare tradițională
Citește și alte articole legate de

Dacă nu mergi în vizită la părinți și nici nu ești prea tradiționalist, nu trebuie neapărat să mănânci miel și pască în ziua de Înviere. Doar ouăle roșii și oamenii dragi am zice că sunt necesari ca să simți atmosfera de sărbătoare. În rest, ce să gătești de Paști? Avem noi câteva idei. Vezi ce ți se potrivește.

E bine să te duci la rude în ziua de Paști și să găsești masa plină cu de toate. Dar, dacă ai vrea să iei o pauză de la tradiționala masă în familie, plină de drob, miel, cozonac și pască, și ai alege să petreci această sărbătoare în cerc restrâns, la tine acasă, ce-ai găti? Evident, poți să optezi tot pentru preparatele tradiționale, dar, dacă nu ai decis încă ce să gătești de Paști, îți dăm câteva sugestii de preparate principale. Unele dintre ele au și garnituri incluse. Altele sunt fără garnituri, dar poți să faci rapid un piure de legume sau ceva pe bază de cartofi.

Ce să gătești de Paști - feluri principale diferite de cele tradiționale

1. Piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine

Acest piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine este de dificultate medie, ce se gătește în două etape – pe aragaz și apoi la cuptor. Pare complicat, dar nu e deloc. În plus, e gata în 30 de minute. porțiile din rețetă sunt pentru două persoane, așa că, dacă sunteți mai mulți la masă, va trebui să le crești. În orice caz, e un preparat care adună mai multe arome interesante, precum cea de usturoi, ulei de măsline, rozmarin, și nu în ultimul rând, nectarine.

Piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine

2. Ruladă de porc cu mere și spanac

Cine nu mănâncă miel, dar mănâncă porc, poate prepara o ruladă specială. E savuroasă și are o umplutură delicioasă, făcută cu măr, spanac și hribi. În plus, arată foarte bine când o feliezi.

Ruladă de porc cu mere și spanac

3. Ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

Tot o ruladă, dar o ruladă de curcan, pentru cei care preferă carnea mai slabă. Are o umplutură uscată, din ciuperci și coacăze deshidratate, care combină gustul sărat cu cel dulce. Ca să fie combinația perfectă, noi am servit-o cu o garnitură din legume și ciuperci, gătită în puțin vin. De asemenea, îți recomandăm să o mănânci cu un sos dulce.

Ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

4. Porc în ananas cu crustă de bacon

Când nu știi ce să gătești de Paști, dar știi că vrei să fie ceva special, poți încerca un preparat mai exotic, cum este acest porc în ananas, în crustă de bacon. E nevoie de puțină răbdare ca să-l gătești, dar ar merita încercat cu această ocazie. Ceilalți vor savura preparatul, dar tu vei savura și reușita!

Porc în ananas cu crustă de bacon

5. Doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid

Pentru a pregăti acest fel vei avea nevoie de un aparat de gătit în vid sau un sous-vide. De asemenea, vei utiliza tehnica “bain-marie” pentru a prepara sosul de șofran cu gălbenușuri. Despre cât de sănătoase și gustoase sunt fructele de mare și peștele, nici nu mai are rost să vorbim, așa că încearcă dorada cu creveți și legume, asezonată cu sumac și pătrunjel chiar în ziua de Paști, dacă ai echipamentul necesar!

Doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid

6. Cotlet de vită sous-vide cu cartofi și ciuperci shimeji

Și acest preparat are nevoie de aparatul de sous-vide, iar apoi se gătește pe grătar. Astfel, friptura va fi fragedă, iar gustul ei va fi unul deosebit. Să nu uităm și de garnitură, fiindcă are și ea rolul ei lângă acest cotlet de vită sous-vide. Garnitura are cartofi și ciuperci shimeji și completează preparatul principal. E special și potrivit pentru masa de Paști.

Cotlet de vită sous vide cu cartofi și ciuperci shimeji

7. Coaste de porc cu sos pesto

Să nu crezi că îți sugerăm numai preparate complicate! Am ales și o rețetă extrem de simplu de preparat, chiar dacă durează un pic mai mult. Știm că e greu sa spui nu unei porții generoase de coaste, așa că, iată: coaste de porc cu sos pesto. Sosul e special pentru că e făcut în casă. El balansează aroma picantă a coastelor, oferită de boia și fulgii de ardei.

Coaste de porc cu sos pesto

8. Mini-rulouri de porc umplute cu legume

Tot porc, dar gătit complet diferit. De data aceasta, felii din pulpă de porc, în care am rulat o umplutură de legume. Sunt o variantă bună dacă nu știi ce să gătești de Paști, pentru că ai nevoie de ingrediente destul de simple. Totuși, pentru un plus de gust, am acoperit aceste mini-rulouri de porc cu felii de bacon înainte de a le da la cuptor.

Mini-rulouri de porc umplute cu legume

 

 

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *