Ce să mănânci când nu ai timp să iei prânzul la birou

Ce să mănânci când nu ai timp să iei prânzul la birou
Citește mai multe articole despre

Probabil că se întâmplă să ai zile agitate la birou, când nu ai timp să iei prânzul și ți se face foarte foame. Pentru acele zile, e bine să ai în sertar sau în frigiderul de la serviciu o rezervă cu alimente care nu se strică rapid și care sunt destul de hrănitoare.

Între micul dejun și cină se pot petrece o mulțime de lucruri, cum ar fi trecerea dintr-o ședință în alta sau o listă interminabilă cu lucruri de făcut. Zilele de muncă sunt, uneori, atât de aglomerate, încât nu ai timp să iei prânzul și te trezești lipsit de energie. Însă prânzul e o masă extrem de importantă, mai ales când depui efort fizic sau intelectual, și nu trebuie să sari peste ea.

În loc să dai buzna la automatul cu chipsuri, crochete și batoane de ciocolată de pe culoar, mai bine te aprovizionezi din timp cu câteva alimente pe care să te poți baza în zilele agitate de la birou. Știm că nimic nu se compară cu mâncarea gătită, dar am făcut o selecție de produse diferite, astfel încât să le poți combina ca să iasă un prânz complet, măcar în ceea ce privește energia pe care o oferă.

Nu ai timp să iei prânzul la birou? Ce să mănânci în schimb

Ce să mănânci când nu ai timp să iei prânzul la birou

Pâine integrală

Sandvișurile sunt o super idee atunci când nu apuci să iei prânzul la birou. E bine să ai mereu la serviciu câteva felii de pâine integrală, care sunt pline de fibre și, deci, sățioase. Poți să pui aproape orice între două felii de pâine, ca să improvizezi o gustare rapidă și ușoară.

Iaurt

Dacă ai bucătărie sau măcar un frigider la birou, e indicat să păstrezi acolo două borcănele cu iaurt, pentru zile negre. De unul singur, iaurtul poate fi o gustare bună, dar, dacă îl mănânci cu pâine integrală sau pui în el niște fructe și nuci, vei obține o masă sățioasă și care îți va da energie pentru câteva ore.

Conserve de ton

Conservele nu presupun timp de gătire și au un termen de valabilitate mare. Le poți păstra chiar și în sertar, nu neapărat în frigider. În fond, și în supermarket stau pe rafturi la temperatura camerei. Trebuie doar să nu fie extrem de cald în birou.

Deci, când nu ai timp să ieși în pauza de masă, ia rapid prânzul la birou desfăcând o conservă. Tonul e foarte bun pentru astfel de situații de criză. Îți recomandăm conservele în saramură sau în sos propriu, nu pe cele în ulei, pentru că au mai puține calorii. Pur și simplu, deschide conservă, pune o lingură de muștar sau maioneză alături și… mai știi pâinea integrală despre care spuneam mai sus? Ei bine, servește conservele cu pâine.

Migdale sau unt de migdale

Sau de arahide. Migdalele și arahidele sunt o sursă bună de grăsimi și proteine și îți dau senzația de sațietate. La fel și untul de migdale și cel de arahide. Poți să-l mănânci pe pâine când iei prânzul la birou în varianta rapidă, dar ai grijă ca, dacă ai un borcan mereu în sertar, să nu guști prea des din el între mese. Untul de migdale sau de arahide are multe calorii!

Fructe

Deși e oarecum evident că e bine să îți iei în fiecare zi fructe la birou, nu toată lumea o face. Ia-ți dimineața, în drum spre serviciu, câteva fructe variate și mănâncă din ele când ți-e foame. Le poți mânca și simple, dar pe unele le poți pune în iaurt sau le poți servi cu unt de migdale sau arahide. Îți imaginezi un sandviș cu unt de migdale și câteva felii de banană sau măr?

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *