Ce să nu faci niciodată într-un supermarket când ești la cumpărături

magazin Imagine de Eduardo Davad via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Când mergi la cumpărături, de cele mai multe ori te concentrezi pe lista ta și nu te mai gândești la reguli. Mulți spun că sunt exagerări și că nu ar trebui să existe reguli și în supermarket, dar se pare că oamenii fac din ce în ce mai des ce consideră că este mai bine pentru ei și nu se mai gândesc deloc la cum îi afectează activitatea lor pe ceilalți.

Iată un mic ghid pentru cumpărături inteligente:

Cumpără și cheltuie într-un mod responsabil

Cine spune acest lucru? O spun foștii angajați din supermarketuri, potrivit insider.com. Dacă nu respecți câteva reguli elementare, îngreunezi atât activitatea angajaților din magazin, dar poți afecta și calitatea produselor, deci și pe ceilalți cumpărători.

Angajații sunt cei mai în măsură să observe și să contureze profilul cumpărătorilor, de aceea ceea ce spun ei despre comportamentele celor care trec pragul marilor magazine este de luat în considerare.

Iată mai jos o listă scurtă cu ce nu trebuie să faci niciodată la cumpărături:

  • Dacă ai cumpărat un produs, dar între timp te-ai răzgândit și nu îl mai vrei, nu îl pune niciodată pe un alt raft, la o altă categorie de produse. Pe lângă faptul că magazinul arată dezorganizat, angajații pierd mult timp să aranjeze mereu rafturile, dar poți în același timp să afectezi și calitatea produselor.
  • Încearcă să ții mereu lângă tine căruțul de cumpărături. În acest fel nu blochezi în niciun fel culoarele dintre raioane și nici nu restricționezi accesul celorlați cumpărători.
  • Nu merge niciodată să faci aprovizionarea frigiderului aproape de ora de închidere a magazinului. Dacă chiar trebuie să faci cumpărături târziu în noapte, limitează-te la strictul necesar și lasă lista lungă de cumpărături pe altădată.
  • Nu strănuta și nu atinge alimentele decât dacă este absolut necesar și aici este vorba despre produsele care nu sunt ambalate individual. Raioanele de fructe și legume sunt cele mai afectate când vorbim despre stricăciuni provocate de cumpărători în magazine.
  • Dacă ai spart un borcan sau ai rupt din greșeală o pungă cu făină și conținutul a ajuns pe podea, anunță angajații magazinului. Se întâmplă des astfel de accidente, angajații de la curățenie sunt obișnuiți cu asemenea situații, iar de cele mai multe ori nu te pune nimeni să plătești pagubele.
  • Poate unul dintre cele mai neplăcute lucruri este să nu duci căruțul de cumpărături în spațiul destinat lui. Să adune cărucioarele din diversele cotloane ale părcării le ia o grămadă de timp angajaților, plus că nu este deloc politicos să faci acest lucru, mai ales că este o regulă pe care o întâlnești în toate magazinele, este aceeași peste tot și toată lumea o cunoaște.
  • Nu este deloc în regulă să desfaci produse, să le mănânci și apoi să pui ambalajul înapoi pe raft ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu consuma produse din magazin decât dacă acestea îți sunt oferite de promoteri.
  • Nimic nu este mai neplăcut decât să pleci după alte produse prin magazin în timp ce casierul deja se ocupă de coșul tău de cumpărături. Nu vei face decât să îl enervezi pentru că trebuie să te aștepte, ca să nu mai spunem că acțiunea ta îi afectează și pe ceilalți care stau la rând.

Cu siguranță mai sunt o mulțime de alte lucruri de care trebuie să ții cont atunci când te afli într-un supermarket. Noi le-am enumerat numai pe cele mai importante. Pe tine ce te enervează cel mai mult (la ceilalți) atunci când mergi la cumpărături?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *