Secretele au ieșit la iveală. Ce se întâmplă de fapt în show-urile culinare

mâncare Imagine de ELEVATE from Pexels
Citește mai multe articole despre

Show-urile culinare sunt în topul căutărilor pe site-uri precum Neflix, HBO go, HBO now, Hulu. Acestea le oferă oamenilor posibilitatea să se delecteze cu imagini care îi scot din rutina zilnică, le prezintă trucuri culinare și, de ce nu, le pot oferi idei de rețete pe care să le pregătească singuri. Succesul unor astfel de show-uri este colosal, multe dintre ele au fost preluate de posturi tv și fac audiențe destul de mari.

De cele mai multe ori curiozitatea celor care le urmăresc nu se oprește la rețete și trucuri culinare, oamenii vor adesea să afle ce se întâmplă cu mâncarea care este pregătită în astfel de emisiuni, sau unde se filmează de fapt aceste show-uri.

În articolul de față ne-am propus să îți dezvăluim câteva secrete din spatele camerelor de filmat și poate reușim să îți satisfacem curiozitățile.

1. Fiecare oră de filmare care apare pe tv durează de obicei mult mai mult. Ceea ce se vede este rezultatul unui montaj iscusit realizat din 12-14 ore filmare. Kathy Fang, acum chef de renume care deține un restaurant în San Francisco, a mărturisit la un moment dat că filmările încep undeva la 5:45 dimineața și se încheie în jurul orei 21:00 seara. Kathy Fang este câștigătoare a show-ului culinar “Chopped” de pe Food Network.

2. Cea mai populară întrebare legată de show-urile culinare este ce se întâmplă de fapt cu mâncarea pe care o pregătesc concurenții în timpul filmărilor. Lucrurile se întâmplă diferit, în funcție de ce decid producătorii. Cantitățile uriașe de mâncare fie sunt donate către centrele unde sunt îngrijiți oamenii nevoiași, fie este consumată de concurenți împreună cu echipa de producție, sau în cel mai rău caz, dacă a stat prea mult timp fără să fie păstrată în condiții corespunzătoare, din cauza faptului că a durat mai mult filmarea, aceasta este aruncată la gunoi.

3. Cum de mâncarea din show-urile culinare arată atât de bine la tv, iar când o facem noi acasă pare un preparat banal? Răspunsul este cât se poate de simplu. În show-urile culinare se folosesc tot felul de trucuri și artificii pentru a obține cele mai bune cadre. Stiliștii alimentari, pentru că da, există și această calificare, folosesc scobitori, marmură, șervețele, folie de plastic, orice este nevoie pentru a face preparatele să plutească, pentru a le da volum sau pentru ca acestea să pară mai înalte. Un astfel de stilist celebru a spus că această meserie seamăna foarte mult cu cea de arhitect.

4. Chefii nu se bazează numai pe preparatul final atunci când decid soarta unui concurent din concurs. De obicei în fața lor, la jurizare, preparatele ajung deja reci și nu își mai pot face o părere reală despre calitățile de bucătar ale concurenților. Aceștia sunt nevoiți să meargă printre concurenți și să le guste mâncarea chiar când este pregătită la bancurile de lucru pentru a-și da seama cu adevărat care este gustul ei.

5. În ceea ce privește show-urile culinare în care chefi renumiți gătesc, trebuie să îți spunem că de obicei acest lucru nu se întâmplă în bucătăria lor. De cele mai multe ori companiile media care le difuzează emisiunile au grijă să le amenajeze în studiouri tv bucătării care să le reflecte pe cât posibil personalitatea, astfel încât telespectatorii să nu sesizeze o discrepanță prea mare între ceea ce se vede la televizor și felul de a fi al bucătarului. Există desigur și bucătari care își filmează show-urile chiar în bucătăria casei lor, așa cum este cazul Jamilei la noi în țară.

6. Concurenții show-ului Masterchef au acces la cursuri de gătit sau la cărți cu rețete în timpul filmărilor. Foști concurenți au declarat despre show-ul original că deși filmările se desfășoară intens în fiecare zi, duminca au liber să își perfecționeze abilitățile de bucătari. Le sunt puse la dispoziție cărți culinare pentru inspirație și au parte de cursuri unde le sunt prezentate tehnicile artei culinare de către personalități de renume din industrie.

7. Concurenții nu au voie să aibă asupra lor în timpul filmărilor caiete cu rețete. Faptul că trebuie să memoreze atât de mult este un factor de stres în plus, care își pune amprenta în timpul show-ului. Desigur, regulile diferă de la format la format.

8. Durata jurizării este în realitate mai mare de 90 de minute. Nu este de mirare că la tv se văd numai câteva reacții sau replici ale chefilor în timp ce jurizează preparatele concurenților. Dat fiind că publicitatea joacă un rol important în televiziune și că aceasta ocupă un loc destul de mare din durata totală a show-ului, montajul și editarea sunt instrumentele care aduc în fața telespectatorilor numai anumite secvențe pe care producătorii le consideră importante pentru a continua show-ul și, desigur, pentru a face o audiență cât mai mare.

Ce spui? Te declari mulțumit de răspunsuri? Te așteptăm în secțiunea de comentarii să ne spui părerea ta.

Se pare că genul acesta de emisiuni le oferă oamenilor și încrederea de care au nevoie pentru a-și îndeplini dorințe. Povestea de mai jos este de-a dreptul inspirațională. Dacă îți place să faci ceva cu adevărat, nu mai pierde timpul și treci la fapte, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Artă din zahăr: decorațiuni dulci fabuloase și secretele lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *